Cap Vermell 

participarà

en

l'homenatge

L'Obra Cultural Balear ha presentat dia 23 de desembre, a Can Alcover, els actes organitzats per l'entitat amb motiu del 31 de Desembre, entre els quals destaca com a punt central un homenatge de la Federació Llull i del Grup Blanquerna a Climent Garau i Arbona, expresident de l'Obra Cultural Balear. Han participat a la roda de premsa el president de l'OCB, Jaume Mateu, el coordinador de l'entitat Tomeu Martí i la responsable de Xarxa Territorial Margalida Valenzuela.


Jaume Mateu ha explicat els motius de l'homenatge a Climent Garau i Arbona, que es fa sota el lema "Un home que ha fet país", per exemplificar el seu compromís amb la defensa de la llengua, la cultura i el país.

L'acte, que es farà el proper dilluns, 29 de desembre, a les 20.30 hores, al Teatre Principal de Palma, inclourà la projecció d'un audiovisual sobre la vida i l'obra de Garau, les actuacions del Quartet Harmònic de Campanet i del Cor de Dones de Bunyola, la salutació de nombrosos amics de l'homenatjat i parlaments de Jordi Pujol i del president de l'OCB Jaume Mateu. A més, l'Associació germana Cap Vermell, de Capdepera, li farà lliurament d'un present. En el decurs de l'acte també hi haurà algunes sorpreses.

http://www.ocb.cat/index.php?noticia=475

Climent Garau i Arbona (Palma, 1924), heretà del seu pare, Miquel Garau i Massanet, l’interès ansiós pel saber, la passió pels àmbits oberts, pel catalanisme i el fervor per l’humanisme, tres compromisos que l’abocaren a un activisme exigent que mai no ha abandonat. Farmacèutic de professió, el 1970 va ser elegit president de l’Obra Cultural Balear, entitat impulsada per Francesc de Borja Moll que sota la seva direcció experimentà un fort creixement de socis, a més d’augmentar la seva presència pública arreu de les Illes Balears en uns anys d’efervescència social, cultural i política. En deixar la presidència de l’entitat, el 1976, Climent Garau entrà en la política activa, impulsant la creació de diferents formacions polítiques. El 1983 va ser un dels impulsors del Grup Blanquerna, font emanadora de debats i de reflexions sobre el nacionalisme a les Illes Balears. Per això, la veu de Climent Garau -per a ell tostemps en terra de tallafocs- esdevé molt valuosa si es vol estudiar amb rigor l’activisme cívic, cultural i polític dels darrers quaranta anys a Mallorca.