No s'adonen que en qualque moment podrien estar salvant o no la nostra pròpia vida?

foto: Platja de Muro 3-07-2020



Hola. Bones.

El meu nom és Gemma. Sóc la companya de Lucas Maggio, socorrista de les platges de Capdepera que recentment ha estat acomiadat per la nova empresa que enguany te la concessió de les platges (SRP salvament i rescat professional) per haver exigit que l'empresa complís i es comprometés a oferir un bon servei de socorrisme i no el que ve fent fins ara.
La nova empresa ha portat a 10 nous socorristes dels quals només un ha treball alguna vegada a la platja. La resta són tots socorristes de piscina.
Mentrestant aquest passat cap de setmana, estàvem passant el dia a platja de Muro amb amb amics en Lucas va treure de l'aigua a una dona ofegada. Inconscient. Amb la cara blava. Ja a terra, van arribar els socorristes que estaven de servei i entre tots van fer una bona feina per reanimar-la i salvar-li la vida.
La mare amb els seus dos fills havien entrat mar endins pels corrent d’aigua i no varen ser vistes pels socorristes. Només l'experiència den Lucas va ser el que li va salvar la vida a aquesta dona i les seves filles.
La dona va estar vomitant aigua mitja hora i respirant altes concentracions d'oxigen. Abans de recuperar la consciència i ser trasllada a l'hospital d’Inca on va ser examinada i donana d’alta.
Mentrestant a les nostres platges tenim un servei de socorrisme amb personal sense experiència.  Cadascú té el seu passat i no s’ha de discriminar a ningú, però no es pot anar a la feina havent begut la nit anterior....En definitiva, gent que no es pren el socorrisme seriosament.
No s'adonen que en qualque moment podrien estar salvant o no la nostra pròpia vida?

Gemma