"I ens han passat amb cançons fins ara. La situació de certes famíllies és dramàtica,..."



Els dies van passant i ens acostem a la nova normalitat. Han obert bars, restaurants, hotels, comerços i fins hi tot escoles i instituts, però l'escoleta de Capdepera, es Ferreret, incomprensiblement encara no.
Bé, incomprensiblement, potser no. El motiu principal, com sol ser sempre, és l'econòmic. Hi ha un desacord entre l'empresa adjudicatària i el consistori. Ballen les xifres i els euros però de moment l'escoleta roman tancada. No és per una qüestió sanitària, aquesta mateixa empresa gestiona al voltant d'una dotzena d'escoletes més a altres llocs com: Palma Manacor,Santanyí, Puigpunyent, Colònia de Sant Jordi i Cala d'Or que ja estan obertes i n'obriran d'altres com Alcúdia i Portocolom la setmana que vé. Perquè? Doncs perquè allà si que s'han posat d' acord,s'han pres les mesures higièniques i sobretot perquè han prioritzat un servei que entenen com a essencial: el servei educatiu als infants de 0 a 3 anys del seu poble.

Amb què ens hem trobat aqui? Idò amb una regidoria d'educació que malgrat la bona voluntat expressada, s'ha demostrat incapaç de gestionar aquest servei d'acord amb les necessitats de les famílies. Gairebè seixanta famílies que reclamen l'obertura insistentment a través del seu òrgan de representació que no és altra que l'AMIPA es Ferreret. Una voluntat recollida a traves de dues enquestes realitzades durant aquest estat d'alarma i a on es deixava molt clar quina era la voluntat dels pares: reobertura amb mesures sanitàries, no a la reubicació dels alumnes a Cala Rajada i manteniment del mateix equip educatiu, que ha realitzat una feina més que excel·lent tant abans com durant i després del confinament. Les formes,si són importants i hauria estat d'agraïr que l'ajuntament mantingués i empràs l'AMIPA per saber què volien les famílies. De totes les reunions mantingudes durant aquest curs amb el regidor d'educació i el batle de Capdepera, ni una de devers sis o set, ha estat sol.licitada per part de l'ajuntament. Totes per part nostra. I ens han passat amb cançons fins ara. La situació de certes famíllies és dramàtica, ambdós pares treballant i poc o cap opció de tenir algú que es faci càrrec dels infants. Famílies amb infants amb necessitats educatives especials que rebien suport per part d'educadores i equips especialitzats que ara veuen com els avenços aconseguits en mesos s'esvaeixen com si res. Qui pensa amb els infants? No parlem dels qui no s'ho poden permetre per motius econòmics.

Feim aquest comunicat apel·lant a la solidaritat de les altres associacions de mares i pares del poble, de les associacions culturals i esportives, aixi com les d'altra objecte o raó social. Apel.lam a la solidaritat d'altres pares i mares, padrins i padrines. Els gabellins i gabellines més petits us necessiten per a poder ser escoltats. Facem veritablement xarxa,cuidem-nos entre tots i totes, permeteu escoltar la veu dels qui veritablement ho necessiten. Facem que s'hi posi sentit comú.

Obriu l'escoleta Es Ferreret ja, per favor!


AMIPA ES FERRERET