L’augment d’instal·lacions començarà per es Carregador, i anirà creixent en sentit nord fins a trobar-se amb el port actual.




Les fotografies no enganyen, ja ha començat la fase d’utilització de l’espai públic amb interessos privats. Com s’hi pot veure, algun armador ha començat a ocupar el mollet d’es Carregador, fins i tot inserint ancoratges a les roques per a les amarres, molt probablement amb finalitats particulars tot i ser un espai públic. Entenem que, a continuació, arribaran altres barques aprofitant l’exemple i acabaran ocupant aquest racó de bany construint pantalans que donaran pas a un nou moll, un dic per tal d’evitar els corrents i les llevantades i, incondicionalment, una taverna. Sense disposar de planells informatius, no podem precisar on seran la rampa de varada i l’escar.



Recordant curolles publicades en aquesta revista, entenem que això podria ser el començament per a la construcció del moll exterior per a l’acollida de creuers turístics i, qui sap, una terminal de càrrega de contenidors per a l’exportació d’obra de pauma.      





Veïns gabellins