El fotògraf submarí i col·laborador habitual de Cap Vermell ens envia espectaculars fotografies i crònica.


De tan en tant tenim l'oportunitat de gaudir d'espectaculars fotografies de Pedro Riera. Les coneixereu perquè totes venen signades com a Pedro Sub.

En aquesta ocasió ens envia el relat escrit i gràfic del rescat d'una balena de les xarxes:

"M'impressionà en gran manera la seva mirada demanant ajuda amb els seus petits ulls, esgotada, sense poder obrir la boca degut a les xarxes, després d'uns minuts amb ella va entendre i acceptà la nostra ajuda, ni un mal moviment ni un moment de perill, grans animals, molt grans…
Després de molts talls i desembullar la xarxa, quedà lliure nedant mar endins".



Xarxes, xarxes, xarxes, quan acabarà aquest mal somni.

Juanmi de www.caribia.es, dona avís d'aquesta balena d'uns 9 metres (la mida d'un adult és entre 12 i 18 metres) completament atrapada en la xarxa des de la boca fins a la coa, on arrossega uns 15 metres més de la pesada xarxa.
Dona avís als centres de busseig d' https://skualo.com, https://www.albatros-diving.com/i a l' https://palmaaquarium.com, que amb el bon quefer dels tres seran els que alliberin la balena. Poc després aconsegueixen localitzar-me i arribo just a temps per a començar el rescat i poder immortalitzar aquest moment, esperant que serveixi de conscienciació, per a l'eliminació de les xarxes de deriva.



Gràcies per aquestes impressionants i belles imatges.