A partir de l'arxiu fotogràfic i la narració de l'amu en Toni "Coix":
"Fou un camí que es va fer els anys 40 per anar a cercar pedres a Cala Gat i fer el moll. Hi havia unes vies amb vagonetes per transportar-les"



Arran del temporal i tota la polèmica que porta i portarà, hem sentit desbarats quan alguns mitjans de comunicació demanaven què hi havia abans del passeig. Idò hem anat a cercar per saber què era, què hi havia, i com es va fer. També hem afegit, en blanc i negre, la fotografia actual d'aquesta primera vista completa i ampliada.
Aquesta casa era del notari Galmés, llavors la va vendre a la Sra Ros.





Com es pot veure a les tres imatges següents, hi havia unes vies amb vagonetes per dur pedres des de Cala Gat (la "pedrera" o lloc més a prop i fàcil que hi havia) per fer el moll. Eren els anys 40. 







A la part de baix de la fotografia es veuen les vies.



Conta l'amu en Toni "Coix" que el camí fet feia davallada cap el moll. Així les vagonetes, carregades de pedres arribaven al moll i sols per l'impuls del pendent i amb un mecanisme, les trabucaven a les aigües del futur moll. Llavors, per tornar la vagoneta a Cala Gat s'emprava la tracció d'una bístia. I això ho recorda bé perquè els diumenges, els nins colcaven a les vagonetes fins a caure a la mar.