La xarxa és plena d'imatges de l'eclipsi de lluna del dia 28 de setembre. A Cap Vermell n'han arribat un parell...



I us oferim una selecció. Quedam pendents d'afegir un parell de fotografies de col·laboradors que ens han comunicat que en breu les faran arribar... però no podem esperar més. N'hi ha d'imatges espectaculars, fetes amb molt "d'art" i d'altres senzillament espectaculars. Mirau, mirau....

Aquesta nit del 28 de setembre la Lluna va tenir un eclipsi provocat per l'aliniació de la Lluna, La Terra i el Sol. Se donà la circunstància que a més el satèl·lit es trobava molt aprop de La Terra, per tant la seva mida i la seva brillantor era superior a les normals. 



Els qui posàrem els despertadors i poguérem seguir el fenomen astronòmic, visible a simple vista, vam gaudir d'un fet que tardarà  anys en repetir-se ( diuen que fins el 2033 no es tornarà a repetir, en les mateixes cincumstàncies). Aquestes primeres fotografies estan preses amb màquines digitals senzilles.



Però en el poble tenim molts bon fotògrafs. La següent està feta a la sortida de la Lluna, a Sa Mesquida. Foto de Redrum (Kolo).



Aquestes de la sortida de la lluna plena és de l'amic Miquel Pastor, preses a Manacor i sa Colònia de Sant Pere.





De l'eclipsi ens han arribat aquests muntatges, de la seva evolució al llarg de la matinada.

La primera de Miquel Pastor. les imatges han estat preses a Sa Colòni de Sant Pere



Una altra de Redrum, amb una composició de vuit imatges preses a Capdepera. 



Aquesta altra ens ve d'Eivissa, de la mà de Jose Antonio Hervàs. Més de 200 imatges per a obtenir una seqüència espectacular (de fet circula molt per Internet) que ha estat considerada la millor que s'ha fet a l'eclipsi de Lluna per la NASA i difosa als mitjans de comunicació nacionals i internacionals.