Ens agradaria que Ucap
parlàs clar, i que ho fes aviat










Biel Torres està de baixa. Aquesta és la simple realitat, que no hauria de merèixer la consideració de notícia si no fos que es tracta d’una persona que, en un futur immediat, està cridada a assumir la màxima dignitat política del poble: la batlia. En Biel ja fa unes quantes setmanes que ha desaparegut de l’escena política, sense una explicació oficial i donant ocasió a l’especulació i, per què no dir-ho?, a les xafarderies, poc recomanables en aquest casos, ja que es mesclen aspectes referits a la salut amb altres de caire polític o fins i tot amb els estrictament personals.

“Cap Vermell” ha guardat un respectuós silenci, fent cas omís a les versions que ens arribaven, de vegades contradictòries, però ara la bolla s'ha fet massa grossa. Pensam que ja ha passat molt de temps i que es fa necessari que, almanco els seus companys de partit, la gent d’UCAP, surtin a donar la cara i diguin què passa amb en Biel Torres i quin és el futur que cal esperar del seu estat de salut, si és aquesta la que l’ha apartat de la primera línia de foc. I si són motius relacionats amb la contesa polìtica, que es digui igualment. Si finalment es tracta de temes particulars, explicant-ho amb un senzill “per motius personals” quedaran prou bé. Però que diguin alguna cosa. “Cap Vermell” té indicis molt fonamentats per pensar que la sortida d’en Torres de la vida pública és definitiva i que, finalment, no serà batle de Capdepera. I això sí que és important.

Quan començà la legislatura, els dos partits que governen el municipi en coalició, PSIB-PSOE i UCAP, es presentaren a l’electorat amb sengles candidatures encapçalades respectivament per Tolo Alzina i Biel Torres. De la caiguda del primer i la seva substitució per Rafel Fernández ja s’ha dit tot el que s’havia de dir. Ara, en el cas de Biel Torres, i per motius molt distints, sembla que ens trobam davant la possibilitat cada vegada més evident que tampoc arribarà a assumir una batlia que havia d’ocupar en els dos últims anys de legislatura. Ja és una mica paradoxal, tot plegat, i gens ni mica desitjable pel que suposa d’anomalia democràtica. En tot cas, com no pot ser d’altra manera, entenem i respectam aquelles causes de força major que no es poden obviar.

Dèiem i deim que UCAP es troba en una cruïlla. Si en Biel Torres renuncia a la seva acta de regidor, qui el segueix a la llista és Albert Llull, de qui es va dir, en el seu moment, que no volia encapçalar la llista ni ser batle, i que per això anava el segon. Què farà, ara? La situació no convé que es perllongui per gaire temps més, perquè els ciutadans tenim dret a saber qui ens ha de governar a partir del juny de l’any que ve. D’altra banda, la situació tampoc és gens còmoda per a l’equip de govern, que ara mateix no es pot permetre que cap dels seus membres tengui la grip, si vol guanyar votacions en els plenaris.

Ens agradaria que UCAP parlàs clar, i que ho fes aviat.