Treurer i Cases de Son Barbassa


Olis d'autor mallorquins








Dijous, 19 d'abril, a l'aula de cuina de La Ponderosa va tenir lloc la cata de dos olis mallorquins excepcionals. D'una banda l'oli Treuser, fet a Algaida i d'altra l'oli de les cases de Son Barbassa, fet a Capdepera.

La cata va anar precedida d'una interessant xerrada de Margalida Miralles qui, d'una forma clara i pedagògica, va explicar com es classifiquen els diversos tipus d'oli, com s'elaboren i se puntuen. Tota una lliçó per apropar-nos al món de l'oli. En acabar se varen plantejar algunes qüestions i se va establir un interessant diàleg.

Després se passà a la cata tot comparant diversos olis: oli , oli verge extra i oli verge mallorquí, el presentat.



Joan i Margalida Miralles varen parlar les qualitats de l'oli Treurer, fet amb oliva arbequina, picual i mallorquina (o empeltre), varietats que recull la Denominació d'Origen Oli de Mallorca.  Daltra banda, de la mà de Joan Bonnin se comentà algunes característiques de l'oli de Son Barbassa.
Tot dos coincidiren en l'importancia de l'oli com a ingredient que potencia les altres matèries primes usades  als plats.



Per a acabar la jornada, Toni Navarro va presentar uns plats en el quals l'oli resultà element important. Provàrem un trampò, bacallà cuinat a poca temperatura (nomès amb oli),  bacallà al pil-pil, mouse de xocolata amb xarop picant i oli i grell de taronja amb oli  i sal maldoni. Tot un luxe.

Gràcies a la col·laboració de la Vinacoteca Moyà, el tast va estar maridat amb un vi de les bodegues de Can Mayoral.



Amb una agradosa tertúlia, ja informal,  al voltant del món de l'oli i dels plats elaborats per en Toni, acabà la vetllada.