Cap dels cinc responsables tècnics entrarà a pressó


El nou hotel Son Moll, ja en procés de construcció

L'Audiència Provincial ha rebaixat a la meitat les penes que el Jutjat Penal 3 de Palma va dictar contra els cinc acusats per l'esbucament, el 2008, de l'hotel de Son Moll de Cala Rajada. Els cinc són autors responsables de quatre delictes d'homicidi imprudent, quatre delictes de lesions imprudents i un delicte contra el dret dels treballadors. Dos d'ells, amb aquesta nova sentència, s'alliberaran d'anar a presó.

Un d'aquests és el responsable de la direcció facultativa de l'obra de reforma integral de l'edifici, l'arquitecte projectista Arturo Vila, que havia estat condemnat a una pena de 2 anys i tres mesos que és de compliment obligat. L'altre és el director d'execució i coordinador de seguretat de les obres, José Luis Pujol, que també fou condemnat a la mateixa pena. Tots dos, ara, hauran de complir només un any i un mes de presó i, per tant, no hi ingressaran.

La resta d'acusats foren condemnats a dos anys i ara, amb la sentència de l'Audiència, només a un. Són el gerent de la contractista principal de la UTE que feia les obres, Bartomeu Estelrich, l'integrant d'una de les empreses de la UTE Rafael Febrer i el cap d'obra, Joan Bonet.

La secció Primera de l'Audiència Provincial ha estimat així en part els recursos presentats per les defenses dels cinc acusats i ha desestimat el del Ministeri Fiscal.

Als cinc acusats en l'anterior sentència se'ls reconeixien dos atenuants, el de reparació del dany i el de confessió. Les magistrades ara consideren que l'atenuant de reparació del dany en el cas de Vila i Pujol és molt qualificat, perquè arribaren a acord econòmic i demanaren perdó.