Ca’n Creu d’Inca obrí les portes als visitants

Jornada de portes obertes a les noves dependències municipals de Capdepera. Els ciutadans varen poder recórrer el dimecres dia 11, al capvespre, les tres plantes de l’edifici i mirar tots els racons sense impediments ni personal fent-hi feina. Amb aquesta idea es va muntar aquesta jornada, tres setmanes després del trasllat, segons va comentar el batle de Capdepera, Rafel Fernández.

Fernández, acompanyat dels regidors de l’equip de govern, va explicar que Ca’n Creu d’Inca compleix amb la normativa d’edifici municipal i no té barreres arquitectòniques, mancança que tenia l’antiga seu.

Ca’n Creu d’Inca es va restaurar amb el fons econòmic del primer Pla E, amb una línia conservadora amb l’essència i el caràcter tradicional de la casa. Es varen conservar les bigues que estaven en bones condicions, els mosaics de baletes que hi ha a l’entrada, l’arc, les portes originals de la casa, les voltes... i altres detalls repartits per les tres plantes.

A l’edifici nou s’ha apostat per una oficina moderna, amb espais oberts que apropen l’administració al ciutadà, tot i que s’han reservat estances tancades per a mantenir la privacitat en els despatxos necessaris, com Serveis Socials, Batlia o Secretaria.

 Segons va comentar el batle, l’edifici encara no està totalment condicionat, falta el fons pictòric i els cartells indicatius. Tot i així, ja està feta la distribució: a la planta baixa el ciutadà trobarà l’oficina d’atenció al ciutadà, OAC, i Comptabilitat. Al primer pis hi ha Batlia, Secretaria i Contractació; al segon pis hi ha Medi Ambient, Urbanisme i Activitats; i les voltes són ara la sala de plens i de junta de govern.