Els alumnes de 2n d'ESO de l'IES Capdepera van realitzar, durant el passat mes de març, un concurs de Castells de Bellver












    Els alumnes de 2n d'ESO de l'IES Capdepera van realitzar, durant el passat mes de març, un concurs de Castells de Bellveresracta d'una iniciativa que té com a objectiu fomentar, entre els alumnes, l'interès per la història de Mallorca. Aquesta activitat s'ha realitzat amb la col·laboració del Museu del Castell de Bellver, el qual ha lliurat els premis per als alumnes guanyadors.

   El concurs s'ha dividit dues parts. La primera ha consistit en l'elaboració del diorama del castell. La segona, s'ha centrat en la creació d'un panell informatiu referit al castell, explicant les informacions més rellevants: estil artístic, situació geogràfica, usos actuals, etc. Tot plegat s'ha combinat en una exposició on la resta del centre podia entrar, mirar, aprendre i valorar els diferents castells i panells.

    És en aquest darrer punt, la valoració dels castells i panells, on podem parlar del concurs de Castells. Els visitants van disposar d'una urna on van deixar les preferències. S'ha de dir que cada castell tenia un codi i, per tant, en cap moment els alumnes sabien qui havia elaborat el diorama. El resultats van donar el primer premi a l'alumna Mar Font Sureda del curs 2n ESO D. El segon als alumnes Carme Sureda i Maria Pellicer del curs 2n ESO A. I el tercer als alumnes Tania Cornejo i Clara Font del curs 2n ESO B. Les alumnes Caterina Barceló, Marga Massanet i Clàudia Fernández del curs 2n ESO E van obtindre els dos quarts premis.



  La participació entre els alumnes ha estat molt elevada i el nivell, tant de les edificacions com de les panells informatius, ha estat molt positiu. Sense cap dubte, una experiència positiva que deixa un bon gust de boca.