Dues hores de debat en el primer programa de l’Agenda Local 21



   El primer programa de l’Agenda Local 21 a Capdepera Ràdio es va celebrar dimecres al matí amb la presència del regidor de l’Agenda Local 21, Alberto Llull, el regidor de Turisme, Biel Torres, la tècnica de Medi Ambient, Marga Servera,  i tres tertulians. 
   La primera àrea a debatre va ser Turisme, per la importància en el municipi. 
   La idea del programa era parlar i prioritzar les accions que s’havien elegit a les darreres reunions de l’Agenda Local 21 per aconseguir els objectius, que són:
1. Millorar el municipi com a destinació turística
a. Millorar el posicionament del portal d’informació a la web amb descripció de les activitats complementàries, hotels...
b. Organitzar actes, jornades, congressos, concerts...al nou centre Cap vermell.
c. Redactar un pla d’acció específic amb les actuacions necessàries per a la recuperació del municipi com a destinació turística i canviar el model turístic actual.
d. Fomentar la Mostra de la Llampuga i el Mercat Medieval.

2. Fomentar el turisme sostenible
a. Potenciar els valors històrics-patrimonials del municipi, ampliant l’oferta complementària.
b. Realitzar actuacions per aprofitar les possibilitats del parc natural de Llevant.
c. Potenciar el turisme esportiu
d. Realitzar actuacions per millorar l’estètica urbana especialment en temporada baixa.

Després de gairebé dues hores de debat es varen arribar a les següents conclusions: 
- Es necessita una millora del portal d’informació web, la qual ja s’ha iniciat, per tal de tenir un accés fàcil i sigui un portal on hi hagi tota la informació (activitats que es realitzen, informació turística...).
- S’han de realitzar més activitats al centre Cap Vermell i  se l’ha de divulgar com edifici per a realitzar congressos. S’hauria de contar amb un agent comercial per tal que publiciti tot el municipi i amb ell, l’edifici Cap Vermell.
- És prioritari tenir un pla estratègic, que hauria de dur endavant el Patronat de Turisme i donar-ho a conèixer.
- S’ha de seguir realitzat  la mostra de llampuga i el mercat medieval que ja són un èxit. Es va comentar que s’està estudiant fer una nova fira a part de les existents.
- S’han de potenciar els valors històrico-patrimonials del municipi, realitzar actuacions pel parc natural de Llevant i potenciar el turisme esportiu.
- Per tal de realitzar actuacions per millorar l’estètica urbana està pendent d’aprovar-se una nova ordenança de convivència i per a final d’estiu es vol aprovar una ordenança on figurin criteris d’estètica urbana per temporada baixa però es conclueix que millor que s’estengui a tot l’any ja que fa falta unificar criteris estètics.

   El proper programa de l’Agenda Local 21 anirà sobre Participació Ciutadana. Serà dimecres 28 de març a les 11h a Capdepera Ràdio. Qualsevol persona interessada en participar-hi ho pot fer posant-se en contacte amb el departament de Medi Ambient de l’Ajuntament de Capdepera o amb Capdepera Ràdio.