Image

    Així com venien anunciant des d'aquestes planes, divendres dia 30, tingué lloc a les voltes de Can Creu d'Inca, una interessant xerrada amb François Gravel sobre la situació actual de la zona costanera del Pacífic colombià. 
  

   Després d'una emotiva introducció de Miquel Flaquer, el director de l'Universitat del Pacífic comentà com veu l'evolució social del departament colombià on viu. Deprés de plantejar les seves inquietuts pel que fa a la situació del país, pogueren veure un documental sobre l'agressió que pateix la població civil amb  fumigacions indiscrimanades, que malmet les collites i la font tradicional de recursos de les classes més desfavorides. La globalització (que pretén implantar els  cultius per obtenir biodisel), la violència (guerrilla, parmilitars, institucional...), el narcotràfic, el cultiu de la coca, la política de desplaçament dels pobles nadius, la manca de serveis públics, l'educació i la salut en àrees  marginalitzades,... són alguns dels temes, entrellaçats, que el públic comentarà a partir del document.

Image

    Els assitents, al voltant de quaranta persones,  pogueren aclarir dubtes sobre el present i futur d'aquesta zona, una de les més pobres  de Colòmbia, i sensibilitzar-nos amb les dificultats de la seva població.