Sa Font de Sa Cala pateix un nou incendi forestal



El dimecres dia 12 es va declarar un nou incendi prop de Sa Font de Sa Cala, a la zona de sa Coma des ses Abelles, no gaire lluny del lloc on es produí el foc que assolà part del paratge el passat mes d'agost. El foc va ser detectat cap a les 12,30 hores i se donà avís tot d'una. Això i la ràpida resposta del servei d'extinció, van ser determinants a l'hora de controlar el foc, evitant que afectàs més extensió.





 Es calcula que han cremat uns cinc mil metres quadrats i gràcies a l'actuació de dos helicòpters es va evitar que les flames s'escampassin fins al bosc proper.  La feina dels helicòpters va ser molt eficaç, decisiva diríem, en el control de l'incendi.



A les 15 hores el foc ja estava més o manco sota control (els tècnics en diuen perimetrat). Després, els bombers, amb les mànegues, començaren la fasse de refredament del perímetre. A les  18 hores pràcticament estava apagat. Malgrat tot, els bombers mantenien de vigilància per evitar que reprenguessin les flames.



Ara per ara desconeixem les causes d'aquest nou foc, per bé que en boca de tothom hi havia la paraula "intencionat". No tenim constància que els bombers s'hagin pronunciat al respecte. Però, sigui intencionat o no, és ben segur que la sequera d'aquesta tardor també n'és un element molt determinant.



Dissortadament, aquest any ha estat molt dolent, pel que fa a cincendis forstals, que ens han causat uns quants ensurts segurament evitables.