Els presidents de la xarxa local de Creu Roja a les Illes Balears es reuneixen a Capdepera per celebrar les Jornades de Formació i Treball.


 
Creu Roja Capdepera ha acollit la darrera trobada de presidents de Creu Roja de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera
.


   El passat cap de setmana, 1 i 2 d’octubre, Creu Roja de Capdepera va organitzar les Jornades de Formació i Treball 2011 de la xarxa local de Creu Roja a les Illes Balears.
   Un total de 14 presidents i delegats, representants de totes les illes, es reuniren per tractar l’actualitat i establir els objectius de l’organització humanitària per al període 2011-2015.



   Les jornades de formació i treball organitzades, en aquesta ocasió, per l’oficina territorial de Capdepera estan emmarcades dins el Pla de Desenvolupament Local que estableix el Pla d’Acció de Creu Roja Espanyola. Aquesta pla contempla una sèrie de reunions periòdiques entre els presidents amb la finalitat de compartir informació i experiències entre totes la xarxes d’oficines locals de la Institució.
   La incorporació de nous sistemes d’informació, un nou model d’intervenció basat en la proximitat i la necessitat d’oferir una major atenció al col·lectiu de persones i famílies més vulnerables a fi de reduir els efectes de la crisi, són alguns dels temes principals que han format part del programa d’activitats per a les jornades. Enguany, la trobada ha estat presidida per Miquel Alenyà, president autonòmic de la Creu Roja a les Illes Balears i Toni Bruel, coordinador nacional de Creu Roja Espanyola.



   Creu Roja a les Illes Balears compta amb 14 assemblees locals repartides per tot l’arxipèlag balear. A l’àmbit local és on més recau l’activitat directa de l’organització, ja que permet estar cada vegada més a prop de les persones. Per la seva banda, Creu Roja Capdepera compta amb un centenar de voluntaris i voluntàries que dediquen el seu temps, de forma altruista, a millorar la qualitat de vida de la població gabellina. El darrer any, a Creu Roja Capdepera es van dur a terme un total de 15 projectes, dels quals es van beneficiar 324 usuaris i usuàries.