Fins a 1.200 racions de paella es despatxaren
                                                           el passat dissabte




Ara ja sabem que no és casualitat i que les paelles, per grosses que siguin, a l'equip de la Confraria de Pescadors sempre els surten bones. Bé, bones, no. Boníssimes! No és casualitat, és que en saben molt.

El dissabte, en cuinaren per a 1.200 persones, amb una precisió de rellotge, amb el tempo adequat per anar-les servint una darrere l'altra, sense pausa i sense que la gent hagués d'esperar gaire. I almanco la que ens tocà a nosaltres, va ser extraordinària: gustosa, al punt exacte de cocció, i a més generosament abundant.  



A hores d'ara, l'equip ja compta amb artilugis sofisticats per tal de manejar estris de proporcions enormes. Paelleres on s'hi couen 500 racions, són prou grosses com perquè no es puguin moure a braços. Aquí teniu l'invent que permet maniobrar amb comoditat i sense perill.



Se n'ha acabada una i, immediatament comencen les labors de neteja per tal de començar, immediatament, la segona tanda. Ja es té el brou a punt i el fons preparat. Tot funciona a la perfecció, l'engranatge de la maquinària humana està ben engreixat.





La gent menja feliç. La nit és molt i  molt agradable. No plou i ni tan sols fa vent. Aquest havia bufat durant tot lo dia, però se n'ha anat a jeure a ca seva per tal de deixar que la festa pugui discórrer sense entrebancs meteorològics. Una delícia.



La millor confirmació de les nostres paraules: heus aquí tres cares de satisfacció. Tres destacades veus de la Coral s'Alzinar, tres comensals contentes.



I ja que parlam de corals, diguem que les de les associacions "Sol Naixent" i la "Ca Nostra" ompliren d'havaneres la primera part de la vetlada. Cançons marineres, a vorera de mar, per fer encara més dolça la vetlada.

1.200 persones menjaren arròs. Són moltes, no?