La "nova" arena ja s'ha començat a escampar damunt l'Agulla

La diferència amb la de la platja és evident i la pregunta és inevitable: Té la qualitat suficient, l'arena que s'està emprant?



Puntualment, seguint el pla previst, aquest matí (dimecres dia 7), les màquines han començat a escampar per damunt la platja de l'Agulla l'arena que aquests dies s'ha estat depositant en el pàrquing. Un vehicle especial per poder-se moure damunt la sorra ha començat el trasllat fins a les roques que en els darrers anys han quedat al descobert cap a la part dels Pins de ses Vegues.







La zona tractada ha estat tancada als banyistes mentre han durat les maniobres. Aquestes s'han suspès, d'acord a les previsions, a les 10 del matí, i així es farà cada dia, fins a finalitzar l'actuació promoguda per la Conselleria de Turisme.



Davant aquesta "regeneració", la primera cosa que salta a la vista és que l'arena que es fa servir no té res a veure amb la de l'Agulla. Ni s'assembla. I tot seguit, sorgeixen les preguntes inevitables: Té qualitat suficient, aquesta arena? En què pot afectar la zona regenerada? Si arriba a la mar, quin comportament tendrà? Era aquesta, la solució? Feia falta, gairebé a final de temporada?



Els dubtes s'incrementen si s'observa la pols que aixeca la nova arena, quan és abocada. Comparau les dues fotografies i traieu-ne conclusions.









Però, quan la cosa ja pinta pitjor és quan es posa dins un pot amb aigua i es remena. A l'esquerra, la reacció amb l'arena de l'Agulla. A la dreta, la que produeix la "nova" arena. No és una prova científica, però hi ha coses per a les quals no fa falta ser especialistes. Vosaltres mateixos.