El Retorna Tour a Mallorca ha batut rècords!

  La campanya imulsada per l'Associació Retorna i la Plataforma per a la Reducció de Residus de Mallorca per a donar a conèixer el sistema alternatiu de depòsit i retorn d'envasos ha estat tot un èxit i en 10 dies ha aconseguit recuperar 85.029 envasos!





    Són moltes les persones i també els responsables institucionals, que durant els 10 dies en que hem tengut la furgoneta amb la màquina demostrativa a Palma i Capdepera, s'han acostat per conèixer de primera mà, com funciona el Sistema de Dipòsit, Devolució i Retorn d'Envasos (l'SDDR) i quins avantatges suposa, amb una experiència demostrativa que simula el funcionament real d'aquest tipus de recollida que funciona ja a molts països del nord d'Europa i amb el que s'aconsegueixen índexs de recuperació i reciclatge d'envasos de més del 90%.

   Ara, des de la Plataforma, a part d'impulsar la conscienciació ciutadana i la sensibilització vers una manera molt més efectiva i eficient de recuperar els envasos, continuarem treballant per reclamar, amb el suport aconseguit la implantació d'aquest sistema.

   De moment són 8 els municipis (Capdepera, , Inca, Bunyola, Calvià, Sóller, Palma, Esporles i Santa Maria) que han aprovat una moció favorable al sistema i esperam que siguin més després de l'èxit aconseguit amb la campanya. De la mateixa manera el Consell de Mallorca, a través de la seva Consellera i Director Insular, han demostrat un gran interès sobre la implantació d'aquest sistema a Mallorca i s'han compromès a avaluar la viabilitat de la seva implantació.

    La Plataforma per a la reducció de Residus de Mallorca, formada per Greenpeace, Amics de la Terra, Fundació Deixalles, ALCAIB i GOB, s'ha sumat així a la iniciativa de RETORNA, associació formada per agents socials, empreses, ONG ambientals i institucions. Conjuntament es treballa per a l'impuls i implantació d'aquest sistema de recuperació, el SDDR (Sistema de Dipòsit, Devolució i Retorn), que incrementaria en prop d'un 40% els residus d'envasos de begudes actualment reciclats, augmentant al mig milió de tones anuals els envasos recollits selectivament a tot l'estat espanyol.

La campanya
   L'estada de la furgoneta a Capdepera ha estat precedida per l'èxit de participació de gent durant els 5 dies en que la furgoneta ha estat a Palma, donant a conèixer el Sistema de Dipòsit i Retorn d'envasos. Durant aquests 10 dies, s'han recuperat 85.029 envasos, batent rècords de recollida en el primer dia d'estada de la furgoneta a ambdós municipis, i de recollida total d'envasos a les ciutats que ja han estat visitades pel Retorna Tour. En aquest sentit, els envasos recollits a Mallorca es sumen als prop de 50.000 que s'han recollit en les estades de la furgoneta del Retorna Tour a Madrid i València i que continuarà la propera setmana a Eivissa per després visitar Barcelona, Bilbao i Sevilla per arribar finalment altre cop a Madrid.


Gràcies a la ciutadania illenca per la seva implicació!



Podreu seguir el desenvolupament del Tour arreu de l'estat espanyol a:
www.retornarparaelfuturo.org
I les activitats de la Plataforma per a la reducció de residus a:
http://reduccioresidus.blogspot.com/ o al facebook de la Plataforma .