El foc a Capdepera, el dia després


Com ja informàvem ahir, amb una crònica d'urgència, el foc declarat a Capdepera el capvespre del diumenge 21 d'agost va tenir tot el poble preocupat. 

Ampliam la notícia, que ha tingut una amplia repercusió mediàtica (IB3, La 1... i diaris illencs),  amb les darreres dades que ens han arribat des del departament de Premsa.

 


Cap a les 21:30 h va obrir el trànsit a la carretera que uneix el poble de Capdepera amb Font de Sa Cala i Es Carregador, quedant només uns equips de bombers per evitar cap altre foc durant la nit.

Segons informació dels tècnics que controlen les tasques de refredament del foc de diumenge a Capdepera, cap a les dues de la matinada l’han donat per extingit, calculant una superfície cremada de 18 a 19 hectàrees aproximadament. Amb la llum del dia els mitjans aeris han reprès les tasques de refredament mentre equips de bombers supervisaven per terra qualsevol punt que pogués tornar a prendre.



El Batle, Rafel Fernández, va declarar ahir nit que, per a dominar el foc, va ser clau la ràpida intervenció a la zona afectada, prop de la carretera, dels equips d’extinció i d’altres, com membres de la Policia Local i de Protecció Civil.