El dia de la patrona




Amb un temps que, tot i amenaçar, no va impossibilitar cap dels actes prevists, el dia de la patrona de Capdepera, la Verge de l'Esperança, va discórrer tal i com estava previst.

Al matí, i com és costum, va tenir lloc  la missa concelebrada, a la capella del Castell, presidida en aquesta ocasió per mossèn Joan Font.  Molts encara recordam que aquest prevere inicià la seva llarga carrera eclesiàstica precisament a la parròquia de Capdepera, d'això ja fa 56 anys. Amb ell concelebraren els mossens Jaume Mercant, Antoni Amorós, i el titular Miquel Mulet.

Al capvespre va tenir lloc la tradicional processó, d'anada i tornada al Castell, acompanyada per la Banda de Música. L'esperat sermó de "sa boira" va anar a càrrec, en aquesta ocasió, el prevere cala-rajader Mn. Nadal Bernat, vicari judicial. Per segon any consecutiu es van representar els misteris de l'Esperança, per un grup de membres de l'agrupació "Aires Gabellins".

Tot plegat, una bella festa, carregada de connotacions religioses i identitàries, i que, enmig del fred de l'hivern, s'alça com un referent indefugible per a la gent del nostre poble.

Així de bé ho explica Miquel Garau "Bessó" a Televisió de Mallorca:



Us n'oferim en extens reportatge fotogràfic.