Voluntaris de Mallorca i Capdepera, un bon maridatge




Gran festa en el Teatre Municipal, ple de gent, el passat dissabte, amb motiu de la presentació dels projectes recents i immediats de l'ONG Voluntaris de Mallorca, que es desenvolupen a Guatemala i el Perú. I és que no podem oblidar que entre aquests projectes s'hi compten tres tallers de treball amb palma, que s'han desenvolupat en els tres últims anys, a la zona de Quiché, impartits per monitores i monitors de Capdepera.

Va presentar l'acte Tonyi Garcia, membre de Voluntaris de Mallorca, i va actuar de mantenidora Maria Vives. Recolzant-se en un extens reportatge fotogràfic, assistírem a les tasques desenvolupades pels llatadors gabellins en terres americanes. Ells són Catalina Ferrer,Teresa Vives, Margalida Flaquer "Pruna", Margalida Flaquer "Vella", Miquel Garau i Joana Colom, els quals ens contaren les seves impressions sobre una experiència que no els importaria repetir... si no fos per la distància.



L'acte continuà amb la intervenció de l'arquitecte i mebre d'aquest grup solidari, Vicenç Canyelles, qui explicà les obres de canalització d'aigua que Voluntaris està desenvolupant a Guatemala. Tot seguit, la presidenta Lluïsa Alemany va explicar les línies general d'actuació del grup, però, i sobre tot, les bones relacions, la gran acollida i la important col·laboració que Capdepera i Cala Rajada els han dispensat sempre, des del més anònim dels ciutadans fins a l'Ajuntament, passant per Herbes de Can Planetes. La senyora Alemany va ser l'encarregada de lliurar, al batle Josep Gallego, una placa de reconeixement, remesa pel govern de Guatemala. El mateix batle va ser l'encarregat de tancar les intervencions amb unes paraules en què va expressar el seu orgull de representar un poble amb un esperit tan solidari.








L'acte acabà amb el visionat d'un vídeo rebut de Guatemala on Fredy Arteta i les dones que han aprés a fer obra de palma agraeixen en primera persona la feina feta per l'ONG i les aportacions de Capdepera.

La festa continuà en el vestíbul del Teatre, on es va servir un petit refrigeri i, especialment, es va tenir ocasió de departir amb els representants de Voluntaris de Mallorca i conèixer de primera mà les seves inquietuds.

Un acte, en definitiva, en què, d'alguna manera, el nostre poble va refermar la seva predisposició a continuar ajudant, en la mesura de les seves possibilitats, a pal·liar les necessitats bàsiques d'quelles llocs on per desgràciea no estan cobertes, i que també per desgràcia són tants.