La presentació del llibre  El plaer del boletaire  de Felip Esteva,  co-editat per Cap Vermell  i Documenta Balear, en el marc de les  II Jornades Micològiques de Capdepera, resultà tot un èxit de participació.






    Aquesta  jornada micològica es preveu repetir-la els dies 27 de novembre i  4 de desembre. La del passat dissabte ocupà gairebé tot el dia amb diverses activitats. Anem per parts.
    De bon matí, hi hagué la concentració dels cercadors, al centre Cap Vermell, des d’on (atenent la nombrosa participació, més de 50 cercadors) partiren tres grups. Un grup  anà a sa Font de Sa Cala, un altre a Canyamel i el tercer a sa Mesquida, i acordaren trobar-se a les 13 hores a un aula del mateix Centre Cap Vermell per a classificar i ordenar els exemplars obtinguts.





   Cada grup aportà distintes espècies, ja que a cada paisatge es fan bolets d’un tipus o altre. Cap a les 14 hores acabà aquesta primera part de la jornada i, com podeu veure a les imatges, de bolets no en mancaren.



    A les 18 hores, continuà la classificació d’exemplars, tot destacant que se'n trobaren alguns de “rars” o difícils de trobar.  Després es passà a fer una degustació d’un ample repertori de plats elaborats per Felip i alguns col·laboradors. S’ha de dir que la majoria eren receptes explicades en el llibre El plaer del boletaire, que una mica més tard va ser presentat. Hi havia patés, frit, amanides, aguiat, coques..., tot a base de bolets com a ingredient principals.





    Els participants de les jornades, alguns d'ells arribats de Palma i d'altres poblacions, gaudiren del buffet preparat  al
bar,  amb begudes i postres preparats per Toni Navarro. 



   Mentrestant, un grup de dansaires de Bulgària “amenitzà” la  degustació dels plats de bolets preparats.



   En acabar, cosa que endarrerí un poc la presentació,  arribà el torn del llibre El plaer del boletaire de Felip Esteva, a més de mostrar al públic els bolets recollits i d'explicar-ne les característiques.  La presentació va resultar un punt accelerada, ja que l’acte gairebé es va solapar amb el concert de Santa Cecília. Així i tot, en Felip ens va comentar algunes curiositats dels bolets recollits, incidint en els aspeces culinaris  i recordant algunes característiques que afavoreixen l'identificació.



   És d’agrair l’esforç fet per Felip Esteva i els seus col·laboradors per dur a terme una jornada tan completa i que deixà tan bon gust de boca.

   El proper dissabte 27 de novembre i el  4 de desembre, s’han organitzat dues trobades més per anar a cercar bolets

 

Els llibres són a la venda a les llibreries de Capdepera i  Cala Rajada o directament per mitjà de Cap Vermell