Segons un estudi de SPAMfighter tot just un 65% d'usuaris apaga el seu ordinador personal després d'haver-lo utilitzat, mentre que un 24% apaga el seu ordinador personal tan sols una vegada al dia i un 11% gairebé mai l'apaga.

A la nostra enquesta els lectors que han contestat "Sí, sempre" són el 52%. La resta són No amb diversos matisos. Per tant molt igualada.

Segons l'empresa danesa SPAMfighter no apagar l'ordinador quan no s'utilitza suposa un cost addicional de 45 euros a l'any en la factura de la llum.

Entre els usuaris de PC és molt freqüent no apagar l'ordinador mentre no s'utilitza. Normalment això succeeix quan són espais de temps inferiors a mitja hora. Si això és així només cal apagar la pantalla però si l'absència és major a aquest temps és quan s'ha de apagar l'equip per evitar un consum d'energia innecessari. 


Quan un equip informàtic no s'apaga a la nit el consum d'energia que s'utilitza és de 438.1 kW / h per any comparat amb un PC que sí que s'ha apagat. Això al mateix temps equival a una emissió addicional de 0,2 tones de CO2, així com un cost addicional d'aplicació de 45 euros l'any.

Segons una enquesta realitzada als usuaris de SPAMfighter sobre quin és el motiu principal perquè no apaguin els seus ordinadors, la resposta ha estat que un 28% d'ells no l'apaga perquè fer-ho també suposa molt de temps. Un 11% declara que no ho fa perquè en aquests moments s'estan baixant pel lícules o bé cançons, i finalment un 39% comenta que els seus ordinadors es paguen sols automàticament.

Fonts de l'empresa creadora d'aquest estudi de consum energètic declaren que els números no enganyen i s'ha observat com en altres països també passa una cosa semblant. Això demostra clarament com l'ordinador personal connectat a la nit provoca danys ecològics i suposa un problema de despesa d'energia considerable i innecessari, i això podria estalviar si els ordinadors fossin capaços de treballar més ràpid


 Ja ho sabeu, vosaltres mateixos!
A continuació, els resutats de l'enquesta:


Apagas l'ordinador un cop l'has emprat? 
Sí, sempre
56  51.9%  
Sols si és el vespre o he de sortir de casa
21  19.4%  
Quan hi pens
8  7.4%  
No, segurament l'hauré de tornar a emprar abans de 2-3 hores
8  7.4%  
No, així faig més via quan he de tornar a posar-m'hi
8  7.4%  
No, sempre tenc arxius per pujar o davallar-me
5  4.6%  
Altres
2  1.9%  

Nombre de votants  :  108
Primer vot  :  divendres, 22 d'octubre de 2010 06:14
Darrer vot  :  diumenge, 31 d'octubre de 2010 11:26