EN MARXA EL VOLUNTARIAT LINGÜÍSTIC,
PERÍODE 6 (2010-2011)



El passat 15 d’octubre va tornar començar un nou període del voluntariat lingüístic al municipi de Capdepera, mitjançant conveni subscrit entre l’Ajuntament de Capdepera i l’entitat Paraula, centre de Serveis Lingüístics; un projecte totalment gratuït.

 

Aquest projecte s’està duent a terme alhora a diversos municipis de les Balears i ja hi ha prop de 2500 voluntaris actius. Consisteix a posar en contacte una persona aprenent de català amb una persona catalanoparlant, les quals s’han de comprometre a fer conversa en català al llarg de 10 sessions (més o menys un pic a la setmana) alhora que es fa alguna activitat: fer un cafè, anar a passejar, a fer un gelat, cuidar els fills, cuinar, etc.

 

A banda de les sessions en parella Paraula organitza sortides a diferents indrets de Mallorca, visites a exposicions, al cinema a fi de fomentar activitats de grup i en català.

Per participar al projecte cal inscriure-s’hi emplenant la fitxa d’inscripció de la pàgina www.paraula.cat i especificant la disponibilitat horària i preferència de parella lingüística. Només calen una mica de ganes, temps i compromís de participació.

 

El voluntariat lingüístic és una eina per ajudar a millorar la fluïdesa oral de les persones aprenents de català (perdre la vergonya, fer el “bot” de canviar de llengua, millorar la fonètica, etc), però no són classes de català. Per tant, és imprescindible TENIR UNES NOCIONS MÍNIMES DE CATALÀ per poder participar-hi, per poder desenvolupar una conversa mínima en català. Recomanam pimer la realització d’algun curs previ i llavors apuntar-se al projecte per consolidar coneixements.

 

En aquest nou període participen al projecte 7 parelles lingüístiques gabellines, algunes de les quals són veteranes i d’altres són noves. Paraula ha elaborat material per als participants al projecte i si hom vol recollir-lo pot passar pel SAL a cercar-lo.

 

Per a més informació: www.paraula.cat / 971 761301

                                 Servei d’Assessorament Lingüístic municipal / 971 563052

                                 Segueix el voluntariat al Facebook

http://ca-es.facebook.com/people/Voluntariat-Linguistic-Mallorca/100001631255017