Llet de la ramaderia "Ses Veles" de Canyamel, directament al consumidor














La ramaderia "Ses Veles", de la finca "Torre de Canyamel" ha presentat un nou  i innovador producte a  Mallorca "Llet de Canyamel". Es tracta de la comericalització directa del productor al consumidor de llet produïda a la la vaqueria de Ses Velles


Foto Diario de Mallorca. Presentació de la màquina expenedora de llet fresca

   Es tracta de comercialització directa de la  llet de tota la vida, fresca, sencera, directament de la granja al
consumidor, sotmesa a les instal.lacions de la pròpia finca a un procés de pasteurització i refrigeració que la fa apta per al consum sense necessitat de bullir.
   Així la llet conserva totes les vitamines i minerals (magnesi, fòsfor, potassi etc.) Pel que és més saludable i recomanada per a la cura dels ossos, la pell, el cabell etc. Un avantatge considerable per a tenir cura de la salut i mantenir en forma a nens, adults i ancians.



 La seva distribució es porta a terme mitjançant un sistema pioner a les Illes, per bé que a altres zones de l'Estat i a Europa ja fa anys que funciona.

   a) La distribució es farà mitjançant màquines expenedores que, poc temps després de la seva producció, posen a l'abast del consumidor, directament, la llet fresca de la granja, que es manté a la temperatura i condicions adequades per conservar les seves propietat, qualitat i sabor , amb totes les garanties higienicosanitàries.
El consumidor pot obtenir de les màquines la quantitat de llet desitjada, mitjançant la introducció de les monedes adequades, des d'un tassó a cinc litres.
 Es pdoen utilitzar els envasos que la mateixa màquina proporciona, en vidre o en plàstic o, si ho desitja, utilitzar envasos propis.

b) Se pot servir directament a establiments i col.lectius, com ara escoles, hospitals, hotels etc.

C) Servei de venda directa de llet embotellada en els llocs a determinar.

El sistema s'ha assajat en diversos països de la Unió Europea i, a Espanya, a Navarra, País Basc i Catalunya

Punts de venda mitjançant maquinària que s'ofereixen:

Cala Rajada: Forn Nou Can Pere
Son Servera: Gasolinera, sortida Cala Millor i Ca'n March, Fruites i Verdures
Cala Millor: Benzinera Avinguda de Llevant
Artà: cooperativa Sant Salvador i  Supermercat Ca Na butla
Sant Llorenç: Pastisseria Angelita
Manacor: Gasolinera costat de l'Hospital i Fruites Febrer

Ara per ara, la "llet de Canyamel", és l'única a Mallorca  que s'ofereix directament del  productor al consumidor. A la Mostra de la Llampuga poguérem tastar-la i és realment bona.