La IX Mostra de la Llampuga es consolida com un referent gastronòmic de Mallorca



Per qualitat, organització, participació i capacitat de convocatòria 

   Prova d’això és que, malgrat les negatives perspectives climatològiques, el recinte del moll de Cala Rajada s’omplí de gent que vingué de tot Mallorca, atret per la IX Mostra de la Llampuga. El dia va néixer rúfol, malcarat, plujós... En definitiva, que no convidava sinó a quedar-se a casa. Després, d'acord amb les previsions, cap a mitjan matí començà a aclarir-se el panorama, reaparegué la pluja cap a les 13'30 (per sort només durà uns pocs minuts) i finalment ens va fer un capvespre molt agradable.
   El titular d’aquesta crònica ben podria ser "Tot i l’amenaça de pluja, la IX Mostra ha resultat un èxit".



   
   En el moment de la inauguració “oficial”, devers les 11 del matí, i sota un cel ben ennigulat, les autoritats locals encapçalades pel batle de Capdepera, Josep Gallego, acompanyat per la presidenta del Consell de Mallorca, Francina Armengoli pel patró major de la Confraria de Pescadors, Joan Ramon Esteva, varen tallar la cinta d’inauguració de la Mostra. Les autoritats,  acompanyades de la totalitat dels regidors de l’Ajuntament; el conseller de Cooperació Local del Consell de Mallorca, Miquel Rosselló; el conseller de Cultura i Patrimoni del Consell, Joan Font i la directora general de Pesca del Govern de les Illes Balears, Patricia Arbona, entre d'altres, es passejaren pel recinte, visitant tots els  estands i saludant  tots els establiments i entitats que hi participaven. Igualment, poguérem veure el president d’Unió Mallorquina, Josep Melià. 










   En acabar la volta s'assegueren a tastar els plats, un total de 22, tots amb la llampuga com a ingredient principal elaborada de múltiples formes, en què es combinaven plats tradicionals amb altres de més innovadors.





El recinte es va obrir a  les 12h del migdia,  amb una bona quantitat de persones que esperaven per entrar a provar els plats preparats pels cuiners. A aquesta hora el temps semblava millorar, de fet l’estada era ben agradosa (llevat d'una lleugera pluja, que ja hem dit, de curta durada i poca intensitat, devers les 13,30 hores) sota les carpes o prenent el sol, que sortia a intervals.



Per bé que la impressió general era que hi havia manco gent, aquesta és una apreciació que per ara no podem confirmar, fins que poguem oferir dades d’entrades venudes i racions servides. A les imatges podeu comprovar que hi havia molta animació.



El que sí podem dir és  que, a l’hora de dinar, el moll era ple de gent i no es trobava cap seien buit sota les carpes, mentre l'activitat a les "cuines" era frenètica.

 

Aquestes quatre fotografies són dels qui fan possible la Mostra, aquest és el nostre petit homenatge a tots els que hi participen. Aquí tots sumen, dels del més joves fins als... (per qüestió d'espai no podem incloure els 22 estands, i hem triat aquest quatre de representatius)





Tampoc no hi podia faltar la premsa.



I, entre els informadors, els nostres reporters...



Un any més, al passeig Gabriel Roca, els comerciant muntaren els seus expositors.



També hem de deixar constància del mercadet muntat a les places dels Pins i Castellet, que gaudiren de molta animació, els dies que d'aquest cap de setmana del Peix Fresc a Cala Rajada




 Ens resta oferir-vos la informació de la segona part de jornada gastronòmica, que no dubtam de qualificar com la més important de l’illa.