L’IMAS ha presentat el treballador social que atendrà els residents a Artà i Capdepera






Un representant de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS), Andreu Vidal, ha presentat el treballador social que s’encarregarà de desplegar la Llei de Dependència als municipis d’Artà i Capdepera. Andreu Vidal ha estat acompanyat a Capdepera per la regidora de Serveis Socials i la treballadora social d’atenció primària Cati Morey, i a Artà pel batle Rafel Gili i la treballadora social Assumpció Matemales. El treballador social de l’IMAS anirà alternant els dies de feina a aquestes dues localitats de la zona de Llevant. 
Cal recordar que el passat dia 18 de gener s’incorporaren a l’IMAS el personal de valoració i treballadors socials de la Fundació Balear per a la Dependència que el Govern balear havia facilitat al Consell de Mallorca i els ajuntaments per desplegar la Llei de dependència, amb l’objectiu d’acostar la tramitació de la Llei als municipis i reforçar els serveis d’atenció primària municipal.
Concretament, s’han incorporat a l’IMAS 10 valoradors i 1 coordinador, i 10 treballadors socials. Els primers s’han distribuït per comarques (4 a Palma, 3 a Inca i 3 a Manacor), mentre que els treballadors socials s’han incorporat a diferents ajuntaments de menys de 20.000 habitants de les zones de la Tramuntana, el Raiguer, Nord, Llevant i Sud.
La funció del valorador —ja sigui psicòleg, treballador social o metge— és acudir al domicili de la persona dependent per establir el grau de dependència que té.
Pel que fa als treballadors socials, les seves funcions són informar i assessorar les persones que volen demanar el certificat de dependència, acordar amb la família el pla individual d'atenció i establir el recurs més adequat per a cada cas, ja sigui ajuda domiciliària, prestació econòmica, plaça residencial o a centre de dia, etc.

IMAS Mallorca