Image


Els Reis arribaren Cala Rajada i Capdepera,
ben carregats de regals!

La pluja no va fer desisitir la
gentada que anà a esperar-los.


Image



   Malgrat que el temps no acompanyava, la pluja no va ser impediment perquè el moll de Cala Rajada s'omplís de gom a gom d'una gentada disposada a donar la benvinguda a SSMM els Reis d’Orient. La il·lusió dels infants va ser més forta que les adversitats climatològiques i els Reis, poc després de l’hora prevista, arribaren en la barca que els havia recollit del gran vaixell en què viatgen habitualment i que, per les seves enormes dimensions, no havia pogut acostar-se al moll. Com és habitual, desembarcaren acompanyats dels seus patges i de tot el seguici. Allà els esperaven els Carters Reials que dies abans havien recollit les cartes de nins i nines.


Image


Image


Image


Image


Image


Image


   Enguany els Reis es dirigiren a la gentada que havia anat a donar-los la benvinguda, en les seves estranyes llengües, des de dalt del mur, i poc després partiren cap a l’església de Cala Rajada en les carrosses que la Comissió dels Reis els havien preparat. Aquesta vegada estaven dedicades als jocs de taula (dominó, cartes i parxís). La desfilada anà precedida de la banda de Cornetes i Tambors i la Banda de Música de Capdepera, dues formacions imprescindibles que hi posaren notes de festa musical. Ja a la plaça de l’Església del Carme, nins i nines reberen una bossa de caramels i el bé més preuat, una besada dels Reis, que posaren amb tots els infants que volgueren apropar-se a ells.

Image


Image


Image


   Cap a les 20'30, la desfilada reial arribà a la plaça des Sitjar, igualment estibada de gent. Després de travessar el carrer Collegi i el carrer Major, anaren a adorar el Bon Jesús, en el naixement vivent i pujaren a l’Ajuntament, des de les finestres del qual varen oferir els seus pregons al públic assistent. Com no podia ser d’altra forma, també a Capdepera repartiren caramels als infants.






Image




 Image


   I si dia 5, amb l’arribada dels Reis, els infants fan una festada, dia  6  resulta indescriptible. Basta veure la cara dels més petits, quan els Reis reparteixen els regals, per adonar-se de l’emoció amb què esperen allò que havien demanat en les seves cartes. És en aquests moments quan es posa en relleu qui són els vertaders protagonistes de la festa. Aquesta vegada, a causa de la pluja, els Reis hagueren de renunciar a fer el repartiment a cavall.


Image


Image


Image


Image


   Des de Cap Vermell, com feim cada any, volem donar l’enhorabona a la Comissió dels Reis i a tots els que d’una forma  o altra col·laboren a fer de la nostra festa dels Reis, una de les més entranyables del calendari i una de les més vistoses de Mallorca. 
 
    Per molts d’anys!