Preestrena del capítol dedicat a Capdepera, de la sèrie de Televisió de Mallorca, Memòria i oblit d'una guerra



    Com bé va dir el batle de Capdepera, Tomeu Alzina, a la presentació de l'acte, aquest era un dia en què el treatre havia d'estar de gom a gom. No va ser així, però, amb tot,  el passat dimecres dia 18 de novembre, un bon grapat de gabellins (amb un nodrit grup d'estudiants de l'IES)  assistírem a  la preestrena del capítol de la sèrie Memòria i oblit d'una guerra dedicat a Capdepera que properament s'emetrà per TV-Mallorca.
   Primerament poguérem escoltar unes paraules de presentació del director de TV-Mallorca Albert Travesser, i del batle Bartomeu Alzina.

Image

   Acte seguit va tenir lloc la projecció  del DVD en qüestió, un interessant i emotiu document de la història propera de Capdepera, d'uns fets ocorreguts fa poc més de 70 anys). Al documental, juntament amb unes magnífiques imatges del poble, hi són presents els testimonis de protagonistes de l'època  i  dels seus descendents, represaliats de la guerra, com Joan  Huertas, Joan Maria Melis, Catalina Moyà i Magdalena Nebot "Raia", a més d'intervencions dels historiadors llocals Josep Terrassa i Miquel Flaquer.

Image

   En acabar el capítol, els codirectors  Luis Ortas i Pedro de Echave comentaren alguns aspectes de la gravació del programa i demanaren l'intervenció del públic, cosa que va propiciar una breu ronda d'intervencions amb protagonistes del reportatge (que agraïren la feina i el tractament del tema), de la presidenta de l'Associació de la Memòria de Mallorca, Maria Antònia Oliver i de part del públic.
Com deim més amunt, es va tractar d'un acte de recordança del nostre passat  que va resultar ple d'emoció.

Image

El programa s'emetrà el dijous dia 19  de novembre a les 22:10 i es repetirà el diumenge dia 22 de novembre, a les 20:40 hores.