La Guàrdia Civil ha desarticulat una organització criminal especialitzada en delictes contra el patrimoni, específicament al robatori a l'interior de domicilis.

La investigació va començar a finals del 2023, la Policia Judicial de Manacor juntament amb l'Àrea d'Investigació del Quarter Principal d'Artà, inicià l'anomenada Operació Barley. Aquesta operació va permetre desmantellar el grup criminal que operava principalment a la zona del llevant mallorquí.

L'organització estava perfectament estructurada, amb cada membre exercint funcions específiques: uns s'encarregaven de la vigilància dels objectius, d'altres recopilaven el material necessari per cometre els delictes, i d'altres executaven els assalts als habitatges, sostraient objectes de valor i diners. El grup s’especialitzava en l’obertura de caixes fortes. Durant l'operació, es van detenir quatre homes d'origen magribí, als quals se'ls atribueixen més de 20 delictes. Entre els objectes robats hi ha nombroses joies i rellotges d'alta gamma, així com 45.000 euros en efectiu. A més, es van intervenir claus d'immobles i automòbils sostrets dels habitatges assaltats.

08 de juliol de 2024.