Una brigada de l'Ibanat, departament depenent de la Conselleria del Medi Natural, ha instal·lat cartells de prohibit el pas en l'accés a quatre camins i tiranys del pinar pròxim a Cala Agulla, el de Ses Legítimes, i la zona dunar que cobreix des de la carretera que va a l'aparcament de pagament de la platja.

Es tracta d'una zona d'Exclusió del Parc Natural de Llevant que l'any passa s'amplià fins aquest punt del municipi de Capdepera. D'acord amb el Pla d'Ordenació del PNL, "el trànsit a peu de persones tan sols s'hi permet pels itineraris senyalitzats o regulats" donat que s'hi 'escau "la protecció integral dels ecosistemes, comunitats i elements biòtics i abiòtics que contenen i la preservació dels processos ecològics naturals que s'hi produeixen". Així mateix, s'afegeix que s'hi "fomentarà l'estudi i la conservació o restauració dels valors naturals, la millora i restauració d'hàbitats i el manteniment de la qualitat paisatgística i ecològica".



A més del pictograma corresponent al cartell s'hi indica que l'espai pertany al Parc Natural de la Península de Llevant inclòs dins la Xarxa d'Espais Naturals de les Illes Balears. També hi ha impresos els logos de Natura 2000 (xarxa europea d'àrees de conservació de la biodiversitat) i Illes Balears Sostenibles, que inclou els projectes finançats amb fons de l'Impost de Turisme Sostenible.



Paradoxalment, la zona dunar acordonada posterior a la platja de Cala Agulla té trams amb la corda rompuda per on passen els visitants. És una zona on no es permet el pas per protecció igualment del medi natural.