Divendres 22 de març, Capdepera va ser seu de l’etapa nocturna del Eco Rallye Ciutat Inca 2024, prova de mobilitat sostenible en què les energies alternatives són les protagonistes i que recorre les carreteres de Mallorca.

Aquesta és la quarta edició d'aquesta prova, que el 2024 continua sent puntuable per al Campionat d´Espanya d´Energies Alternatives. Es tracta d'una prova automobilística federada, on els equips participants mesuren la seva destresa al volant per ser tan eficients com sigui possible. Es mesura el consum i la regularitat en conducció per carretera sota una mitjana d'uns 50km/h. Els vehicles utilitzats són cotxes de sèrie híbrids i/o elèctrics. Les carreteres de Mallorca reben els millors pilots nacionals i locals amb presència de diverses figures destacades de la societat.

Durant el matí hi hagueren activitats organitzades per l’àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Capdepera al voltant del triatge de residus i les organitzades per e Mallorca Experience com ara l’Energy Challenge.

Durant l’horabaixa van sortir els cotxes participants de la quarta edició de l’Eco Rallye Mallorca. Primer els cotxes de la competició oficial puntuable pel campionat d’Espanya i més endavant els dels participants locals i dels convidats. S'han pogut veure els vehicles estacionats a la plaça dels Pins i participar de l’Energy Challenge. Ha hagut una paradeta d'avituallament amb amb productes locals.

La competició Eco Rallye Mallorca mesura la regularitat i l'eficiència en el pilotatge, un treball que fan el pilot i el copilot. Aquesta prova està en gran expansió i permet practicar el fantàstic món del motorsport, amb grans dosis d'adrenalina, respectant al màxim el medi ambient, ja que tots els vehicles que hi participen generen una petjada de carboni molt menor que qualsevol altre vehicle tèrmic.

El Eco Rallye Mallorca Inca Ciutat forma part del projecte multidisciplinar eMallorca Experience.