Una jornada d'activitats educatives a la Plaça dels Pins de Cala Rajada 




Capdepera va albergar el divendres 22 de març l'etapa nocturna de l'Eco Rallye, que començà a les 17 hores, però també hi hagué altres activitats complementàries. Destaca una nova cita amb l'Energy Challenge, el desafiament que té com a principal objectiu la promoció de la sostenibilitat energètica com a eina clau per al futur.



Energy Challenge transmet als infants la possibilitat de comprometre's amb grans resultats en la lluita contra el canvi climàtic, aquesta vegada a través de l'esport. Les bicicletes instal·lades ofereixen la possibilitat de mesurar l'electricitat que es produeix amb el seu ús i és una energia totalment neta. La plaça dels Pins de Cala Rajada es va convertir durant tot el matí a l'escenari ideal per al repte sostenible al municipi. Entre les 10.00 i les 13.00 hores més d'un centenar d'alumnes del CEIP s'Auba es van sumar a la proposta. Les cares d'emoció i sorpresa van ser la tònica dominant, i van poder aprendre en primera persona com transformar el seu esforç físic en energia. També els professors van coincidir a assenyalar la importància de poder fer aquest tipus d'activitats.





L'Ajuntament de Capdepera va aprofitar Energy Challenge per muntar una activitat informativa en què personal de l'àrea de Medi Ambient va oferir informació dels programes i campanyes que duu a terme el municipi. Com a extra, es va organitzar un taller de reciclatge on a través del joc els alumnes van aprendre a separar correctament els residus. L'esforç dels petits de Capdepera va tenir la recompensa i els alumnes de cinquè del CEIP s'Auba van ser els encarregats de rebre el xec pel valor econòmic de l'energia produïda, que es podrà invertir en activitats mediambientals per al seu centre.







L'alcaldessa Mireia Ferrer va agrair la feina de tots i va valorar molt positivament la iniciativa: «Apropar la sostenibilitat a les generacions futures és la clau per a un món millor». A l'acte també hi van assistir el regidor de Medi Ambient, Manu Filgueiras, el regidor d'Activitats i Urbanisme, Paulí Faba i Agripina Rocha, regidora de Turisme. Com sempre, va fer possible aquestes iniciatives la col·laboració de TBC Soluciones Digitales i la Conselleria d’Empresa, Ocupació i Energia.