L'Ajuntament de Capdepera estableix mesures per reduir l'impacte fiscal que suposa la contribució el novembre i ofereix la modalitat de pagament fraccionat sense interessos



   L'Ajuntament de Capdepera ha posat en marxa una sèrie de mesures que tenen com a objectiu alleugerir l'economia dels veïns de la localitat gabellina, en uns moments en què les dificultats econòmiques i la crisi mundial preocupen i estan fent efecte sobretot en la majoria de les economies domèstiques.

   Una d'aquestes iniciatives a destacar és la possibilitat de sol•licitar el pagament fraccionat sense interessos dels tributs municipals que s'han de pagar a finals d'any. D'aquesta forma, els interessats podran pagar de forma fraccionada les esmentades contribucions, a) Impost sobre Béns Immobles. b) Impost sobre Activitats Econòmiques. c) Impost sobre Vehicles de Tracció Mecànica. d) Taxa per la prestació del servei de recollida de fems. e) Taxa per la prestació del servei de clavegueram. f)  axa per Entrades de vehicles a través de les voravies.

   Sobre aquesta mesura existeixen dues opcions per les quals els interessats poden optar a la modalitat del pagament fraccionat de les contribucions, una d'elles és la possibilitat de realitzar el pagament dels esmentats tributs en vuit mensualitats, de març a octubre, i la regularització al mes de novembre; i l'altra opció és la del pagament en tres quotes, a març, juny i setembre, i la seva regularització al mes de novembre. Tot això, sense interessos pel pagament a terminis.

   L'Ajuntament de Capdepera es converteix així en un dels primers municipis de Mallorca que estableixen aquesta sèrie de mesures per reduir l'impacte fiscal en les economies familiars a finals d'any, en benefici dels ciutadans.

   Tots els interessats en la modalitat de pagament fraccionat dels tributs municipals podran dirigir-se, abans del 10 de febrer, a l'oficina del Servei de Recaptació de la CAIB (Agència Tributaria Illes Balears) al carrer Col.legi 7, de dilluns a divendres a Capdepera, horari de 8.30 a 13.30 y excepte els divendres, els capvespres de 15.00 a 17.00 hores. Així mateix, podrán dirigir-se a la delegació municipal de Cala Rajada, al carrer Via Mallorca 36 els dijous de 10.30 a 13.30 hores. També podeu consultar-ho a la pàgina web municipal www.ajcapdepera.net.

   Per altra banda, l'Ajuntament de Capdepera també està impulsant una sèrie de bonificacions fiscals com en relació a l'IBI, que afecta a les famílies nombroses, tots aquells immobles que constituïxen el domicili familiar, sempre que no superi els 100.000 euros: o bonificació del 70% per a valors cadastrals de fins a 80.000 euros; o bonificació del 30% per a valors cadastrals de fins a 80.000,01 euros.

   També tindran bonificació fiscal del 50% de la quota els immobles residencials on s'instal•lin sistemes generals per a l'aprofitament tèrmic o elèctric de la energía solar.

   Quant a l'Impost sobre vehicles de tracció mecànica, obtindran una bonificació del 20% els vehicles que emplein com classe de carburant biodiesel i d'un 30% en el cas que el sistema de propulsió sigui mixt. Els vehicles històrics o aquells que tinguin una antiguitat mínima de 25 anys disopndrán d'una bonificació del 100% de la quota de l'impost. La referida antiguitat es contarà a partir de la data de fabricació. Si aquesta no fos coneguda, a partir de la primera matriculació.

Departament de premsa
 Ajuntament de Capdepera.