Els usuaris del Projecte Millora de la convocatòria del mes de gener d'enguany han realitzat vuit sessions, de dues hores cada una, d'aprenentatge del català, la qual cosa suposa un augment del que es venia fent finsn ara, ja que en altres convocatòries es feia una sola sessió. El curs l'ha impartit la responsable del Servei d'Assessorament Lingüístic de l'Ajuntament.

La regidora de serveis socials, Mireia Flaquer, ha manifestat a Cap Vermell que en aquestes sessions s'ha prioritzat el vocabulari de caire turístic o de serveis i que “és molt important que els usuaris del Projecte Millora coneguin la llengua pròpia de Mallorca, com a forma d'integració a la nostra societat i de treballar per la cohesió social”. Cal recordar que actualment un alt percentatge d'usuaris són persones nouvingudes provinents d'altres països.

Segons Flaquer, “la intenció és reforçar aquests cursos de català en pròximes convocatòries, ja que la del mes de gener acabarà a principi d'abril i després hi ha la intenció de fer dues convocatòries més enguany, una abans de l'estiu que sol ser menys  nombrosa i una altra en acabar la temporada turística, a la qual s'hi sol apuntar més gent”. Per garantir totes aquestes convocatòries segurament s'haurà d'augmentar el pressupost mitjançant el romanent de tresoreria.



Pel que fa a la feina que realitzen els usuaris, manifesta Mireia Flaquer que “ara es mouen més entre departaments municipals i que les tasques més habituals són les de manteniment d'instal·lacions municipals, com ara pintar, la neteja de carrers o la retirada de males herbes".