Foto Diario de Mallorca

La setmana passada el nostre municipi va ser notícia a la premsa i televisió. Dissortadament són notícies que trobarem a la secció de successos o tribunals. Així hem pogut llegir a la premsa tres informacions molts diferents. Anem a parts:

Com informàvem el mateix dia dels fets ( http://www.capvermell.org/index.php/actualitat/placa-del-sitjar/33573-gran-operacio-policial-a-cala-rajada), divendres dia 22 de febrer va haver una gran intervenció policial en Cala Rajada. Però la noticia s’ha actualitzat ampliant les informacions que aportàvem. L’empresari alemany resident a Cala Rajada acusat de blanqueig de capitals, ha estat detingut al seu país on, segons la premsa, “ era investigat per evasió fiscal massiva en el seu país i se descobrí que en Mallorca comprava pisos, finques i empreses, per a blanquejar els beneficis del frau fiscal”. Els registres se van centrar en dos xalets l’urbanització n’Aguait, propietats de l’empresari alemany i del seu soci libanès. Per accedir als habitatges se tiraren les portes blindades amb ariets i se registraren les dependències amb l’ajuda d’un ca ensinistrat en cercar doblers. També se registraren unes oficines i un hotel propietat del sospitós.
Malgrat no s’han produït detencions en els registres de Capdepera, s’han “incautat abundant documentació i certa quantitat de doblers”, a més de material informàtic que serà analitzat per tècnics en la “recerca de dades que puguin comprometre l’organització... ”. Pel que informen aquesta operació començà fa un any.
 

Una altra notícia que ha transcendit en la premsa ha estat la detenció del pare d’una alumna de l’IES de Capdepera “per agredir al Policia Tutor de l’Institut”. Els fets van tenir lloc en l’interior del centre educatiu davant la presència de varis testimonis. Segons les informacions el pare d’una alumna, a la que havien de notificar una expulsió del centre, se personà en l’IES i “ es trobà amb el policia tutor i després d’un breu intercanvi de paraules, li colpejà i li sacsejà d’una forma virulenta”. Se donà avís la Policia Local i la Guàrdia Civil, presentant-se en poc minuts i se varen dur el presumpte autor de l’agressió, mentre es vivien moment de tensió. Un fet molt lamentable.

 

La tercera notícia, publicada a la secció de tribunals d’Última Hora, fa referència a una sentència del jutjat de Palma que condemna a un home per atropellar a un altre a posta, en Cala Rajada a l’estiu de 2018. L’acusat ha estat condemnat a tres anys de presó i una indemnització de prop de 17 mil euros.

Malgrat l’acusat ho negà “ relatà en la vista que el denunciant havia colpejar a potades el seu cotxe i per això va patir les ferides”, la jutgessa va considerar que la baralla prèvia entre ambdós “desencadenà la posterior intenció i l’ànim de lesionar a la víctima, unit també a l’enemistat existent entre ambdues famílies...”.

 L’atropellament va ocórrer a un matí de setembre de 2018 i ser registrat en vídeo, comptant amb varis testimonis. La víctima va patir greus lesions.

A més de la pena de presó i la indemnització, la sentència també indica que “el sentenciat no podrà aproximar-se a la víctima a menys de 200 metre, ni tampoc comunicar-se amb ella durant els propers cinc anys”.