A partir de diversos comentaris que ens han fet arribar. Contrastats oportunament i amb l'advertència que hi ha dinàmiques o inèrcies males de canviar volem apuntar que:



1 Si és un cap de setmana del peix fresc no pot haver-hi tapes de tot tipus. I menys de carn. Una tercera part ho eren. Tampoc hauria d'haver-hi productes congelats d’una mar llunyana.


2  Les tapes guanyadores s’han de poder degustar. S’han de posar a la venda un mínim (posem 300). Enguany s’ha fregat l’engany: la tapa guanyadora no estava a disposició del públic. Al comentar-li aquest aspecte ens va dir que n’havia fet 30.

3 Recordem que l’escassa normativa existent diu que “la tapa presentada al concurs haurà de formar part de l'oferta corresponent perquè el públic la pugui degustar”. La Vespa food fusion oferia “bocata de calamares”. Algú volgué impugnar el concurs.

..

Aquests tres punts haurien de quedar molts clars en futures normatives.

4 També trobarem a faltar un full, a disposició del públic, amb la relació de paradetes, les tapes, els ingredients i els xefs. També pot ser amb codi QR. Però hores d'ara a cap notícia municipal, ni a cap mitjà de comunicació, llevat de Cap Vermell, podeu trobar aquesta informació. Informació que dona a l'esdeveniment serietat i rellevància.

5 Un altre aspecte a considerar és l'horari: comença massa tard:

20.00 h - Tradicional Nit de Tapes al moll.
21.00 h - XIII Concurs Culinari de Tapes.
22.00 h - Música amb ElsFunKiss i Chevy's Band.

6 Algunes paradetes tenien altra oferta gastronòmica no anunciada. Salxixes? Per exemple.

Amb la planta hotelera al 100% no s’hauria d’esperar a les 20 h per obrir portes i servir a partir de les 20,30 h. I a posteriori fer el concurs. Assaborir les guanyadores a les 22 h no és normal.

El més normal seria iniciar el concurs a les 18,30 h. i obrir tots els estands, amb els resultats dels guanyadors, a les 19,30 h.



El concurs de tapes te un públic que el segueix. S'hauria de reforçar l'aspecte d'espectacle del mateix.

6  Els preus de les tapes i "no tapes" han d’estar ben visibles.

Entenem que les inèrcies són difícils d’eradicar. La Mostra està consolidada i, es faci com es faci, continuarà convocant a molta gent. Però si tot val, si tot està permès, no hi haurà cap diferència entre la Nit de tapes de Cala Rajada i qualsevol altra. Serà una més.

Per acabar, si recordam el 2021, que no es pogué celebrar però hi hagué una RUTA DE TAPES DE LA LLAMPUGA amb 40 restaurants, 82 tapes a un preu de 4,50 € per tapa que fou tot un èxit. Tal volta, recuperant aquest esperit gastronòmic a tot el municipi, seria un preciós colofó de temporada comptar al llarg dels quinze dies següents amb una ruta de tapes, diades gastronòmiques o digueu-li com volgueu, pels bars i restaurants del municipi.

Queda dit i en mans dels organitzadors executar-ho. Nosaltres, com sempre, quedam a disposició de col·laborar en el que faci falta. I sobretot, enhorabona a tots els qui, darrera un estand, han fet una feinada per tal que tot sortís bé.


Clica la imatge per accedir al mapa dels restaurants