Rebutjades les al·legacions presentades a les ordenances reguladores de l'Impost de Béns Immobles; taxa del servei de recollida de fems, i taxa del servei de clavegueram






   L'ordre del dia, que per les raons que es veurà, vàrem rebre el mateix dia d'aquest Ple Extraordinari, era el següent:

   I.- RETIFICAR LA URGENCIA. 
   II.- APROVACIÓ ACTES SESSIONS ANTERIORS: 02/12/2008 I 16/12/2008.  
  III.- APROVACIÓ DEFINITIVA DE LES ORDENANCES FISCALS REGULADORES DE L’IMPOST DE BENS IMMOBLES; TAXA DEL SERVEIS DE RECOLLIDA DE FEMS I LA TAXA DEL SERVEI DE CLAVEGUERAM.

I ara vegem com va anar, el tema:
   Amb la campana a punt de tocar el final de l'assalt, l'equip de govern va tenir temps de dur al plenari l'aqprovació definitiva de les ordenances fiscals reguladores de l'IBI (béns immobles), ide les taxes de recollida de fems i de servei declavegueram. El fet és que aquest dimarts era l'últim dia de què es disposava si es volia que aquests impostos sortissin publicats en el BOIB i, en conseqüència, es poguessin aplicar en el 2009. 

   I com així, aquestes presses? Bàsicament perquè s'havien presentat al·legacions, alguna de les quals havia arribat per correu i la seva acceptació o rebuig eren cosa del Ple. Aquestes al·legacions eren, concretament, dues del PP, una de l'Associació Hotelera i una de la CAEB. 

  A mode de resum, diguem que les al·legacions esmentades foren rebutjades pels 9 vots de l'equip de govern, davant els 6 de l'oposició. I hem dit 9 perquè el batle, per motius familiars, no va poder assistir a aquest Ple, que va presidir la tinent de batle, Maria Orts. De manera que tot va quedar com s'havia aprovat en ple extraordinari dels impostos municipals del passat 10 de novembre.

   L'oposició es va queixar de la manca de temps que havia tengut per a estudiar les al·legacions presentades. Pep Medina, en aquest cas portaveu del PP, va arribar a dir que en el futur, si es tornava donar una situació d'aquesta naturalesa que es limitarien a abandonar la sala de plens.

   Sebastià Sureda, i la mateixa Maria Orts, defensaren les mesures econòmiques de l'equip de govern, i demanaren disculpes pel poc temps de què s'havia disposat per a tractar aquestes al·legacions; Mateu Garau, de la seva banda, va retreure al PP el to de l'escrit d'al·legacions presentat, que va qualificar d'insultant. Pep Medina va respondre que no hi havia intenció d'insultar (que no era el seu estil) i que en tot cas també en demanava disculpes.