L'empresa contractada pel Ministerio denuncia «intrusisme laboral» en el control d'aquests espais protegits.



L'empresa de seguretat Vigilància Mediambiental Escurçó, amb seu a Mont-roig del Camp, va denunciar en roda de premsa que recollí l'ANC, haver patit assetjament i intrusisme laboral, des que l'any 2021 va guanyar el concurs públic per a la vigilància de diverses reserves marines de l'estat espanyol.

El seu gerent, Juan Manuel Olivella, ha carregat contra l'empresa pública Tragsatec, qui hauria continuat portant el servei de vigilància en aquestes zones, malgrat que una sentència li ho hauria prohibit fa quatre anys.

Segons Olivella, el conjunt de denúncies interposades contra l'empresa pública haurien propiciat que el Ministeri hagi finalitzat el contracte amb l'Escurçó "sense avís previ". Olivella ha assegurat que ja ha presentat un contenciós administratiu.

La "manca" de vigilància a les reserves marines de La Palma i la Graciosa a les Illes Canàries, així com a la Cala Rajada, podria comportar un augment de la pesca furtiva, segons ha lamentat Olivella.

Assegura tenir un document firmat per un pescador furtiu, en què es detalla que familiars dels treballadors de l'empresa pública a Canàries els passaven la ubicació de la patrulla per tal de "facilitar-los la fugida".