Dimarts, 14 de març, la presidenta del  Consell de Mallorca, Catalina Cladera, va visitar el nostre municipi acompanyada del batle i regidors de l’equip de govern. 
La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera i el batle de Capdepera, Rafel Fernández s'han desplaçat al poliesportiu de Capdepera "Es Figueral", una de les instal·lacions municipals que ha patit desperfectes pel pas de la borrasca Juliette, on part de la coberta va volar. Durant la visita, a la zona esportiva d’Es Figueral, va informar que Consell de Mallorca destinarà una línia d'ajuts per als municipis afectats per la tempesta Juliette.

"És una urgència poder reparar aquesta infraestructura per evitar mals majors i restablir la normalitat al poliesportiu al més aviat possible, i per això ens posam a disposició de l'ajuntament a través dels ajuts que hem activat al Consell" ha explicat Cladera amb relació als 5 milions d'euros que la institució insular ha mobilitzat de manera extraordinària perquè els ajuntaments afectats puguin fer front a les despeses derivades de la tempesta.

Un altre lloc que van visitar va ser el buc de l’antic hotel Tucan. Allà informà que el Consell destina 1,4 M€ a reconvertir un antic hotel de Cala Rajada en plaça pública i embellir el passeig de Cala Lliteres. Aquests dos projectes municipals seràn finançats per la Borsa d'Allotjaments turístics a Capdepera.

"Els projectes que la Borsa d'Allotjaments Turístics finança a Capdepera són l'exemple de l'estratègia del Consell en matèria turística i que compartim amb l'ajuntament, perquè no només milloren una zona turística madura com Cala Rajada com a destinació, sinó que permeten crear nous espais públics i modernitzar els existents perquè els puguin disfrutar tant visitants com residents" ha explicat la presidenta Catalina Cladera avui durant la presentació dels projectes municipals finançats pel CBAT a aquest municipi, juntament amb el batle Rafel Fernández.

Es tracta de dos projectes que tenen un pressupost total d'1'8 milions d'euros que executarà l'ajuntament, dels quals més de 1,4 M€ els aporta el Consell de Mallorca amb fons provinents de la convocatòria del Consorci de la Borsa d'Allotjaments Turístics, amb l'objectiu de millorar les infraestructures públiques i fer del municipi una destinació més sostenible.

Un dels projectes, amb un pressupost de 897.000 € (718.000 els aporta del Consell) és la demolició de l'antic hotel Tucan, ubicat al carrer Juan Sebastián Elcano, de Cala Rajada, i la seva conversió en una plaça pública. El projecte inclou l'esbucament de l'edifici i al seu lloc fer-hi una nova plaça amb zones per a vianants, espais verds i aparcament.

L'altre dels projectes, amb un pressupost de 897.800 € (718.200 aportats pel Consell) és la reparació, manteniment i conservació del passeig de Cala Lliteres, que entre altres actuacions contempla la reparació del paviment actual, renovació del mobiliari urbà, així com intervencions en jardineria.

Cladera ha recordat que el Consell inverteix 21 milions d'euros per posar en marxa 40 projectes a 30 municipis per seguir reforçant l'estratègia turística de Mallorca a través de la convocatòria del CBAT. "Una inversió que serveix per millorar la sostenibilitat del municipi, avançar per fer de Mallorca un referent en circularitat, dinamitzar l'economia local a través de la inversió municipal i reforçar la competitivitat i la posició de lideratge de Mallorca com a destinació turística de qualitat durant tot l'any" ha conclòs la presidenta.

Aprofitant la visita, la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera amb el batle de Capdepera, Rafel Fernández, s'ha reunit avui amb l'associació de bars nocturns i discoteques de Capdepera per fer seguiment de les previsions de la propera temporada.