"S'hi jugà fort" Joan Pascual 
La revista Cap Vermell testimoni i arxiu dels fets.


IB3, a través de Manel Ferrera Nieto, ha fet un reportatge a l'Informatiu Cap de setmana del diumenge 12 de març on explica com es salvà Cala Agulla.  Una platja i un entorn naturals que va estar amenaçat de ser urbanitzat. Ara fa 40 anys, un grup de gabellins es mobilitzà per evitar-ho. Hem recordat amb ells aquells moments i aquella lluita.

Així ho conta:
"Un passeig per Cala Agulla avui és un goig. Fa 4 dècades, però, la cosa no pintava així. La revista local ‘Cap Vermell’ així ho recollia: des de l’aprovació de les normes subsidiàries al gener de 1983, a l’intercanvi d’opinions dels partits en un any, com aquest, electoral.

En Felip i en Tomeu formaven part del col·lectiu ‘Torre Esbucada’, clau per mobilitzar milers de persones. Varen recollir 4.000 firmes, que varen enviar al Consell Insular de Mallorca.

El batle d’aleshores era Joan Pascual. Va viure uns temps intensos. Va triomfar el consens polític, social i amb els promotors, que varen poder edificar a altra banda.

Les mobilitzacions culminaren amb una manifestació al 1984, ‘Salvem Cala Agulla’. La platja quedà sense urbanitzar, i així ha continuat. De fet, amb l’ampliació del Parc de Llevant queda més que garantida, tot i la polèmica per desplaçar-ne l’aparcament a un solar de devora.

La tanca continua allà mateix, però ha canviat el significat. Ara és necessària per evitar que entri l’allau de turistes que arriben cada estiu, alguns d’ells amb vehicles de tot tipus. Amb la massificació pendent, almanco urbanísticament, Cala Agulla s’ha salvat".


Cap Vermell, va publicar un article de la cronologia dels fets segons la revista de llavors: 

Salvem l'Agulla o.... la deixam morir?


Així era Cala Rajada l'any 1970