El dibuix guanyador de la Comarca de Llevant és el presentat pel CEIP s'Auba, Eduard Vergara Fuster



Alumnes de 5è i 6è de primària de la comarca de Llevant i d’Eivissa han participat a la convocatòria d’enguany

El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, ha entregat, aquest divendres, els premis al guanyador i finalistes de Sant Llorenç des Cardassar que han participat en el concurs Ni un foc al bosc que cada any organitza Xarxa Forestal.

Mir ha entregat un diploma al guanyador municipal del concurs i als sis finalistes, als quals ha obsequiat a cada un amb un pi i material divulgatiu editat per la conselleria de Medi Ambient. El conseller ha donat l’enhorabona a tots els participants, «per seguir participant any rere any en aquest concurs que ajuda a prendre consciència del risc dels incendis forestals i de la importància de participar activament en la seva prevenció».

L’acte, celebrat a l’auditori de sa Màniga de Cala Millor, s’emmarca en la celebració del Dia Mundial del Medi Ambient. En ell, hi han participat també el gerent de l’Institut Balear de la Natura (IBANAT), el batle de Sant Llorenç des Cardassar, Pep Jaume i el regidor de Medi Ambient, Jaume Bassa.

Des de l’any 2005, Xarxa Forestal organitza el concurs de dibuix Ni 1 foc al bosc amb l’objectiu de triar uns quants dibuixos que serveixen per il·lustrar els cartells i les postals de la campanya d’alt risc d’incendi forestal i, a la vegada, pretén sensibilitzar als més joves de la importància de la prevenció dels incendis forestals.

A l’edició d’enguany, els cartell guanyador de la comarca de Llevant ha estat elaborat pel CEIP s’Auba i el d’Eivissa pel CEIP Sa Graduada. Aquests dos s’editen en format pòster, mentre que de la resta de participants, s’escull un dibuix guanyador per cada municipi, que s’edita en format postal.

Durant la jornada, els alumnes han realitzat dinàmiques d’horts socials i comunitaris de la mà de Xarxa Forestal, i tallers sobre la correcta separació dels residus. A més, s’ha pogut visitar l’exposició de l’Estat del Medi Ambient dedicada a temàtiques ambientals com l’aigua, els residus o la biodiversitat, entre d’altres.


Dibuix guanyador del Llevant ( Eduard Vergara Fuster del CEIP s'Auba)



Dibuix finalista de Capdepera ( Pau Salomón Obrador del CEIP s'Alzinar)