En unes jornades gastronòmiques de gran nivell i qualitat que organitzà PROTUR del 18 al 20 de març



En un cap de setmana farcit d'activitats de gran interès: IV Concurs oficial d'escoles de cuina, concurs per a nins i també de celebritis. A més schowcookins d'alt nivell. Però el llarg cap de setmana a PROTUR SA MÀNIGA començà amb el lliurament d'uns nous guardons. La primera edició dels "cullerot daurat" atorgat a Gerard i Laurence Tétard per ser SES ROTGES el primer restaurant a les illes amb una estrella Michelin. També a Andreu Manresa, director d'IB· per la difusió de la cuina mallorquina i a la restauradora catalana Rosa Mª Esteva.



El matrimoni Tétard, molt emocionat i agraït pel reconeixement, va fer un petit recorregut de la trajectòria del restaurant SES ROTGES. I és que SES ROTGES forma part de l'imaginari col·lectiu del poble de Capdepera.



Laurence explicà que el fills en una ocasió li digueren que no tenia tres fills, que en tenia quatre. Tal era la implicació en el restaurant.



Realment fou una distinció per part del sector que li dona un valor afegit molt alt. De fet, són dignes successors de Cas Bombu, situant Cala Rajada en el mapa internacional de la gastronomia a principis dels vuitanta.



L'endemà Gerard s'enfundà el davantal i jaqueta de xef per fer de jurat als diversos concursos.



Gaudí al parlar i comentar amb els més petits la feina que feien. Per cert, hi havia un al·lot de Cala Rajada que participà en el concurs infantil.



La taula de jurats, un vertader luxe. El valor d'un concurs l'aporta el jurat. Un jurat excepcional converteix el concurs en excepcional.



El concurs és una bona oportunitat per als xefs per demostrar les seves habilitats, alhora que per al públic en general és una bona opció gastronòmica, ja que també es mostra durant el cap de setmana una exposició d'estands de diferents empreses amb productes seleccionats de primera qualitat, tapes, tallers artesans, tasts, xerrades, xou cooking, etc...



El gran valor de Protur Chef és també donar oportunitats a qui encara no és ningú, a través dels qui ja són algú en la gastronomia.



Fotografies per a la història. Bons records.



Els membres del jurat del concurs gran, el IV Concurs oficial d'escoles de cuina, foren:
🔸 Tomeu Caldentey Cuiner
🔸 Andreu Genestra ( Restaurante Andreu Genestra )
🔸 Fernando P. Arellano (Zaranda Restaurant )
🔸 David Moreno (Hotel Can Simoneta )
🔸 Javier Gómez, Sumelier
🔸 Joan Marc Garcias Amer (JOAN MARC Restaurant) 
🔸 Jan Edwards - (Periodista gastronómica freelance)
🔸 Alvaro Salazar Almansa (Voro Restaurant)

És a dir, de vuit membres, tres treballen a Capdepera, El nivell de la restauració a Capdepera és molt alt:

David Moreno (Hotel Can Simoneta), Andreu Genestra ( Restaurante Andreu Genestra), Alvaro Salazar Almansa (Voro Restaurant)



A això hem d'afegir en Wiliam Tétard, tot un referent en reposteria.  Va fer un espectacular show-cooking que vos explicarem en un altre article. 

Enhorabona!!!!



Tal volta, en aquest moment, el lector eixerit podria pensar que Cap Vermell no ha fet gaire cas a aquesta família de restauradors. Quan Gerard es va jubilar ens demanaren col·laboració per l'edició d'un llibre que s'ha anat retrassat més del compte. Esperàvem aquest moment per les entrevistes. Ho recordàrem fa pocs dies amb en Wiliam. I d'enguany no passa!

Enhorabona, família!