Després d'una legislatura d'inactivitat desprofitant la pandèmia per poder treballar


Aquesta setmana passada s`han reprès les feines d'excavació arqueològica dins el recinte del Castell de Capdepera. Durant aquesta campanya està previst fer feina l'àrea contigua a zona on entre els anys 2012 i 2017 es van realitzar les excavacions.
Aquesta nova campanya que ha començat enguany té com a objectiu principal la descàrrega de pressió que els sediments exerceixen damunt la murada i també descobrir i analitzar els antics habitatges que hi havia dins el castell.



Fa tres anys que no es fa cap feina arqueològica al Castell. És a dir tota l'actual legislatura. Tot un despropòsit. I no és per mor de la pandèmia, ans al contrari, la majoria de jaciments han aprofitat aquestes circumstàncies de molt poc públic per fer més feines i amb més tranquil·litat. De fet, el Consell ha habilitat cada any partides pressupostàries que aportaven el 100% de la despesa i aquí han estat mans aplegades. També haguessin pogut habilitar partides d'activitats com les festes que no s'han fet. Per tant, es pot dir que els responsables, en aquest aspecte, no n'han fotut ni brot, ni justificat el seu sou.

Ara, amb més públic, s'haurà de treballar amb més incomoditats. Un despropòsit que esperam que es corregeixi.