La regidoria de Participació Ciutadana de l'Ajuntament de Capdepera conjuntament amb l'IES Capdepera continuen per tercer any amb el programa de pressupost participatiu jove on cada alumne podia votar les propostes presentades.

S'ha destinat una partida de 15.000 € dins el pressupost municipal de l'any que ve per poder realitzar les actuacions guanyadores de la votació i que es duran a terme durant el 2022.

Les propostes que han sortit guanyadores són: instal·lar taules amb bancs al pati de l'IES Capdepera, instal·lar fonts d'aigua a s'Alzinar, plaça dels pins i al Gran Sol per reduir el consum de plàstics i l'organització d'activitats al Centre Jove.



Amb aquesta iniciativa de pressuposts participatius joves s'ha introduït el jovent en conceptes com pressupost municipal o pressupost participatiu; a més, han hagut de dialogar i cercar suport perquè l'alumnat consensués les propostes.

La iniciativa de pressuposts participatius joves se suma a la línia que es va iniciar fa uns anys pel consistori d'implicar a la població en edat escolar en la gestió d'allò que és públic.