El municipi de Capdepera ha estat el protagonista d’una nova reunió relacionada amb els fons Next Generation que es posaran en marxa a Mallorca aviat.



La directora Insular de Coordinació i Projectes Estratègics del Consell de Mallorca, Margalida Amorós, es va reunir amb el batle de Capdepera, Rafel Fernández, per comentar els projectes que el municipi vol posar en marxa amb el finançament dels fons europeus Next Generation.

A la reunió, que va tenir lloc al Centre Cap Vermell, a Cala Rajada, també varen assistir els regidors de Capdepera Carmen Corraliza, Pere Terrasa, Mónica Viejo, Lorena Molinillo, Agustí Nebot i Marga Rico, a més dels tècnics de l’Oficina de Fons Europeus, Christian Esteva i José Planas.

Margalida Amorós va començar presentant l’Oficina de Fons Europeus a l’equip de govern gabellí, així com els objectius d’aquesta oficina i l’estratègia del Consell per participar en les convocatòries dels fons Next Generation. També es van presentar les línies d’ajuts obertes i les que ho seran pròximament.

Els projectes que es varen presentar des del municipi de Capdepera varen ser molt diversos. Entre aquests projectes hi havia la construcció d’una xarxa viària de carrils bici i eixos cívics entre els nuclis urbans del terme municipal. D’aquesta forma es podrien unir de forma sostenible els cinc nuclis de població de Capdepera.

Les rehabilitacions del Castell de Capdepera i de l’edifici de la biblioteca municipal són dos projectes que també es podrien acollir als fons Next Generation, a través de la convocatòria PIREP (Plan de Impulso a la Rehabilitación de Edificios Públicos).

Un altre dels projectes plantejats pels representants del municipi de Capdepera és la compra d’un cotxe elèctric per a la policia local i la possibilitat d’instal·lar llocs de recàrrega al municipi, una iniciativa que es podria acollir a la línia d’ajuts MOVES III.

L’Oficina de Fons Europeus ja treballa, en coordinació amb Mallorca Activa, per posar en marxa les diferents línies d’ajuts dels fons Next Generation a Mallorca, i impulsar la necessària reconstrucció social i econòmica després dels efectes provocats per la pandèmia de la COVID-19 a la nostra illa.

Si vols consultar tots els ajuts Next Generation a Mallorca, visita la secció Ajuts Mallorca.