Se parla de la formació d'una DANA centrada al mediterrani occidental



Després d’un cap de setmana amb una situació estable, metereològicament parlant, per la propera setmana  l’Agència Estatal de Metereologia (AEMET) ha decretat l’alerta taronja per a les illes de Mallorca, Eivisssa i Formentera en previsió a de fortes pluges i vent.

Se parla d’una possible DANA que es formarà sobre les Illes Balears i pot provocar fortes pluges i tempestes. Recordem que una DANA esta provocada per la presència en aquestes dates d’aire fred en els nivells mitjans i alts de l’atmòfera, juntament amb temperatura i l’alt contingut d’humitat de l’aire del mediterrani.

Se preveu que la situació inestable es mantindrà fins el proper dimecres i afectaran  altres zones del litoral mediterrani. Cal tenir present que resulta molt difícil preveure les àrees de màxima afectació, per tant cal mantenir-se informat de la seva evolució ja que, de la seva posició, poden dependre els efectes en una zona o altra.
  


Avís del 112 Illes balears
Atenció!

Activat l'Índex de gravetat 1 del pla Meteobal per pluges i tempestes a Mallorca, Eivissa i Formentera. A partir de mitjanit s'esperen precipitacions que podran arribar als 50mm/hora. 

Consells davant la possibilitat que es produeixin pluges potencialment perilloses:
- adopta mesures per evitar l'entrada d'aigua.
- evita soterranis.
- allunya't de torrents i no travessis zones inundades, ni a peu ni en vehicle.
- evita desplaçaments o utilitza rutes principals. 

Les pluges podran anar acompanyades de vents forts:
- evita els llocs on pugui haver-hi despreniments
- no t'apropis a passeigs marítims, espigons o penya-segats
- no circulis amb vehicles per carreteres pròximes a la mar.
- evita practicar qualsevol tipus d'esport nàutic.

Des de protecció Civil de Capdepera demana molta precaució, especialment en carretera, per les quantitats de precipitacions que poden acumular-se.