L’accés dels alumnes es farà de forma progressiva per garantir el procés d'adaptació dels infants.
Se seguiran escrupolosament les mesures de seguretat e higiene prescrites pel Govern.L’Ajuntament de Capdepera ha reobert aquest dilluns, 6 de juliol,  l’activitat de l’escoleta ‘Eriçons’ per a nins i nines de 0-3 anys de Cala Rajada, amb una reunió amb els pares i mares dels infants als quals s’informarà de les mesures d’higiene i seguretat que es duran a terme al centre escolar dins la ‘nova normalitat’.

L’escoleta obri les portes amb un total de 13 alumnes; 6 de Cala Rajada i 7 de Capdepera, malgrat la ràtio permesa en aquests moments arriba a 40 infants. En aquest sentit, el regidor d’Educació, Agustí Nebot, ha explicat que la Conselleria d’Educació permet l’obertura d’un 75% del ràtio de l’escoleta però l’Ajuntament ha decidit conjuntament amb el Govern i l’empresa concessionària del servei deixar en un 50% les places disponibles.

“Està clar que si en el transcurs de les setmanes hi ha demanda de places, la ràtio augmentarà”.”L'Ajuntament oferirà el servei a qualsevol alumne que ho necessiti sempre que es compleixin els requisits", diu el regidor.Requisits

Només podran optar a una plaça aquelles famílies en les quals els pares demostrin que fan feina i no tenen on deixar els seus fills o, en el cas d’infants amb necessitats educatives especials que disposaran de personal especialitzat.


Normes de seguretat

Es prendran fortes mesures de seguretat i higiene; el personal anirà amb mascareta, hi haurà un únic carril d’entrada i un altre de sortida, es passarà la major part del temps als patis per primar l’estada a l’aire lliure, cada alumne comptarà amb la seva taula i cadira que es desinfectaran cada dia, entre altres mesures.

La volta a les aules es farà de forma escalonada a partir d’aquest dimecres 8 de juliol, per garantir el procés d’adaptació dels infants després de mesos sense anar a l’escola fins que es restableix la normalitat la pròxima setmana en què tots els alumnes ja acudiran al centre.