Fidels a la tradició


Fidels a la tradició que inciaren l'any 2011, a principis d'estiu, cada any, l'obreria de sant Antoni fa una jornada d'arrabassada de paumes a Son Jaumell. Enguany ens conten que n'han arreplegat devers 200 quilos que serviran a les llateres gabellines  per continuar la seva feina gegantina. 


Com es costum des de fa un grapat d'anys, l'Obreria de Sant Antoni de Capdepera, congregà al Pi de ses Vegues de Cala Agulla, als habituals (sense fer-ne una convocatoria oficial) per això fou poca assistència d'arrebassadors (sols una dotzena), com també limitaren la zona d'arrebassar, que es limità al bosc de Cala Moltó i a les dues muntanyes properes.

Enguany, per mor del COVID 19 no hi hagué el dinar després de l'arrabassada. 

Després d'una jornada de feina i calor, tots els participants acaramullaren el que duien a les senalles, per després passar a la següent fase d'escampar-les, i secar-les a sol.

Desitjam a l'Obreria de Sant Antoni que sigui per molts anys aquesta iniciativa tan nostra.




L'arrabassada de paumes és una tècnica senzilla però que cal d'unes tenalles que agafen les paumes més tendres, encara no obertes, del garballó. Les tenalles van subjectes a una corda que volta el tronc de l'arrabassador per si s'ha de fer força amb tot el cos.